Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrtvé muchy ve svítidle

Od: heterak® odpovědí: 12 změna:

Často výdávám lustry nebo zářivky ve kterých jsou mrtvé muchy.

Proč tomu tak je?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

Možná je láká světlo? A ven se už nedostanou anebo je to spálí?

pavelpavel*
18.09.19 22:00

b) spálí.

72mona3*
hodnocení

0x
Lítají tam tak dlouho, až umřou vysílením. M.
doplněno 18.09.19 20:22: Možná je to stejný fenomén, jako mrtvé včely pod rozkvetlými lípami. M.

hodnocení

A proč neuletí když je to pálí? Sou i svítidla kde je žárovka normálně přístupná bez demontáže nějakého krytu,takže mohou normálně odletetě aniž by hledali nějaký "východ".

72mona3*
Konkrétně Led světla nepálí... tudíž je tato teorie vyvrácena.

Hmyz je přitahován ke světlu a tak dlouho u zdroje světla blbne, až z toho umře. Proto tak ubývá hmyzu, jen si vemte, kolik je všude v noci světla ve městech.

Protože jejich mozek má zakodováno, že "uletět do otevřeného prostoru" znamená "letět ke Slunci", tedy ke světlu. Takže se snaží uletět, nabourají do zářivky, chvilku tam zmateně lezou a pak zase dokola, až umřou vysílením.

hodnocení

0x

Nevím sice proč, ale mouchy vyhledávají/sedají na nejnižší část nejvýše umístěného předmětu, proto ten lustr. Je jich tam nejvíce, tak jich tam je nejvíce i mrtvých?

hodnocení

0x

Protože tam vletí za světlem a pak už se nedostanou ven a normálně chcípnou hlady.

pavelpavel*

Opakuji je to nesmysl. Já je mám i při otevřené lampičce s úsporkou 8W a pozoroval jsem ty mouchy jak se toho dotknou tak padnou. Může uletět kdykoliv. Spálí se i o úsporku a o klasickou wolframku se spálí také hned.

No tak to už nevím, asi budu mít jiný druh much. U mne ty potvory vůbec mrtvé k zemi nepadají, ačkoliv bych si to přála. Ale ve svítidle jsem je našla zrovna minulý týden při úklidu.

pavelpavel*

Suzy : myslím to jinak. Moucha klasická není tak blbá a zářivka ani úsporka jí neublíží při otevřené lampě i když najdou se jedinci. Když vleze ale někam za světlem a pak nemůže ven, tak platí, že tam zemře vysílením. Máš ale různý hmyz a různé mouchy a mušky, komáry a ty jak se dotknou té žárovky, tak končí. Viděl jsem to na vlastní oči. Večer do bytu nevlétnou mouchy, ale jiný hmyz. Některý dokonal i o 8W úsporku a protože je nasvislo, tak čas od času vytřepu ze středu nějaký hmyz a ten uletět může. Je to ale tak jak píše kolega výše, že oni mají žárovku za slunce a tedy otevřený únikový směr a to je mate, takže se tam drží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]