Nejste přihlášen/a.
Často výdávám lustry nebo zářivky ve kterých jsou mrtvé muchy.
Proč tomu tak je?
A proč neuletí když je to pálí? Sou i svítidla kde je žárovka normálně přístupná bez demontáže nějakého krytu,takže mohou normálně odletetě aniž by hledali nějaký "východ".
Hmyz je přitahován ke světlu a tak dlouho u zdroje světla blbne, až z toho umře. Proto tak ubývá hmyzu, jen si vemte, kolik je všude v noci světla ve městech.
Opakuji je to nesmysl. Já je mám i při otevřené lampičce s úsporkou 8W a pozoroval jsem ty mouchy jak se toho dotknou tak padnou. Může uletět kdykoliv. Spálí se i o úsporku a o klasickou wolframku se spálí také hned.
No tak to už nevím, asi budu mít jiný druh much. U mne ty potvory vůbec mrtvé k zemi nepadají, ačkoliv bych si to přála. Ale ve svítidle jsem je našla zrovna minulý týden při úklidu.
Suzy : myslím to jinak. Moucha klasická není tak blbá a zářivka ani úsporka jí neublíží při otevřené lampě i když najdou se jedinci. Když vleze ale někam za světlem a pak nemůže ven, tak platí, že tam zemře vysílením. Máš ale různý hmyz a různé mouchy a mušky, komáry a ty jak se dotknou té žárovky, tak končí. Viděl jsem to na vlastní oči. Večer do bytu nevlétnou mouchy, ale jiný hmyz. Některý dokonal i o 8W úsporku a protože je nasvislo, tak čas od času vytřepu ze středu nějaký hmyz a ten uletět může. Je to ale tak jak píše kolega výše, že oni mají žárovku za slunce a tedy otevřený únikový směr a to je mate, takže se tam drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.