Nejste přihlášen/a.
S velmi velkou pravděpodobností je to samička. Ale jisté pochybnosti tu jsou, někdy se totiž i samečci mohou mít krátké ploutve.
Cituji: Již několikrát jsem četl na různých fórech, že se nově zakoupená samička chovala zvláštně - chovala se jako samec. Mladý samec je podobný samici. Pokud je v akváriu s více samicemi nebo i dalšími mladými samci, chová se nedominantní samec tak, že změní barvu a vydává se za samici. Mladý samec také nemá již od narození dlouhé ploutve nebo se může jednat o nešlechtěného jedince - připomínající spíše divokou variantu. Toto jsem vyčetl na několika fórech od zkušenějších. Když jsem si samičky pořizoval, překontroloval jsem si močopohlavní bradavku, a měl jsem jistotu, že si domu vezu pěkné samice.
Ale vždyť to v mé odpovědi máte. Nemyslím si, že podle ploutví lze jednoznačně určit pohlaví, tak jak to udělal "pavalpavel". Kolegyně si pořídila několik samiček, když dokoupila samce, byl do rána mrtev. Proti krátkoploutvému "skrytému" samečkovi neměl šanci. Pokud tedy ta vaše beta útočí na svůj odraz, bude to nejspíš také sameček. Pro naprostou jistotu se jí budete muset podívat "pod sukně". M.
U nás prodávané samce mají zvlášť v malých akvárcích a samičky společně ve velkém, je u nich jasně napsáno, že to jsou samičky a jsou o polovinu levnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.