Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev ve stolici? (kocour)

Od: ladycat* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

sledovala jsem kocoura při vykonávání toalety a měl takovouto stolici (na foto níže). Zdá se mi, že je tam krev.

Jeho strava jsou granule Ontario (více jak 50 procent masa) a čistá voda. Konzervy, kapsičky ani další jinou stavu zatím nepapal. Kocoura máme doma 2 týdny, předtím byl v útulku.

Veterináře samozřejmě navštívíme během 2 dní, ale i tak bych ráda věděla, co to může být dle Vašich zkušeností.

Děkuji Vám za rady.

Krev ve stolici? (kocour)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Má průjem. Při při průjmu se někdy uvolňuje i podrážděná sliznice - krev a hlen ve stolici. Musíte zvládnout ten průjem. Důvodů průjmu může být mnoho. Začervení, bakterie, nevhodná strava, alergie, bičíkovci... Veterináře určitě navštivte. M.

doplněno 09.09.19 20:59:

Můj kocourek "bobkuje" jednou denně. Krásné tuhé hovínko.

Pokud je trávení rozhozené, potrava prolítne trávicím traktem mnohem rychleji. Proto chodí tak často. Ani nemá šanci získat vše potřebné vstřebáváním a zároveň se více odvodňuje. Návštěva veterináře je opravdu namístě.

ladycat*
hodnocení

Stolici má 2 - 3x denně - i to může být průjem? Také to příšerně zapáchá (ale kočíčí stolice ve všeobecnosti hodně zapáchá...)

pb®

2-3x denně je na kočku moc a ne, pokud je kočka dobře krmená, pak kočičí stolice opravdu nijak výrazně nesmrdí.

ladycat*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi. K veterináři určitě půjdeme.

liska5
hodnocení

2x

Jste si jistá, že to je krev? Natrávená krev je černá, červená krev by měla být z konečníku.Ta pokud se naředí v exkrementu by mohla být růžová, ale tahle se mi nezdá. Je jakoby v hlenu.

ladycat*
hodnocení

Krev je opravdu jakoby v hlenu. Takovou krev jsem viděla u člověka s hemoroidy. (Omlouvám se za takový popis, ale opravdu to tak vypadalo.)

hodnocení

2x

Kocourkovi můžete dát živočišné uhlí, možná jste mu změnili stravu a průjem je běžná reakce...Kočky jsou konzervativní ve stravě. A když žere jenom granule, rozdrtila bych tabletku živ. uhlí třebas v mikrotenovem sáčku kladívkem a nasypala na granule tak, aby nebylo vyhnutí... A ano, živ. uhlí kočky můžou. NE aspirin! Po třech dnech se uvidí. Postup mám od svého veterináře.

A konzistence exkrementu správně je polotuhá, takže jsou to takové větší plné válečky.

ladycat*
hodnocení

Děkuji, zkusíme to!

wanesa*
hodnocení

2x

Jak už psali jiní,kočku to může i bolet,naše kočka na záchodě přímo naříkala,když musela na velkou,byla z chovné stanice a stejně měla E-COLI,léčeno antibiotiky,a později se zjistilo,že má i alergii na kuřecí.je to různé,může mít i červíky,ale pozor,nechala bych udělat nejříve rozbor stolice,co jí vlastně je,protože ty tablety na odčervení ,to jsou opravdu drijáky a naše kočky po tabletě obě mely krev o když do té doby byly zdravé.Tabletu odčervovací dávám až po rozboru stolice.Pokud je dobrá,nedávám nic.A takto je to už 6 let.Ale mám kočky pouze v bytě.Něco jiného je,když kočka chodí ven

Průjem se musí řešit.Jinak stilice by nemělazapáchat,pokud je to pevné hovínko.Jen malinko.

liska5

Dobrá odpověď. *palec*Nemohu bodovat, tak...

Liska5

Paní Lisko omlouvám se že odbočuji já bych se Vás potřeboval na něco zeptat soukromě ohledně zdravé výživy atd.Je vidět že máte přehled a znalosti.Bohužel nevím proč Vám nejde napsat do soukromé pošty.Děkuji Petr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]