Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
sledovala jsem kocoura při vykonávání toalety a měl takovouto stolici (na foto níže). Zdá se mi, že je tam krev.
Jeho strava jsou granule Ontario (více jak 50 procent masa) a čistá voda. Konzervy, kapsičky ani další jinou stavu zatím nepapal. Kocoura máme doma 2 týdny, předtím byl v útulku.
Veterináře samozřejmě navštívíme během 2 dní, ale i tak bych ráda věděla, co to může být dle Vašich zkušeností.
Děkuji Vám za rady.
Má průjem. Při při průjmu se někdy uvolňuje i podrážděná sliznice - krev a hlen ve stolici. Musíte zvládnout ten průjem. Důvodů průjmu může být mnoho. Začervení, bakterie, nevhodná strava, alergie, bičíkovci... Veterináře určitě navštivte. M.
Můj kocourek "bobkuje" jednou denně. Krásné tuhé hovínko.
Pokud je trávení rozhozené, potrava prolítne trávicím traktem mnohem rychleji. Proto chodí tak často. Ani nemá šanci získat vše potřebné vstřebáváním a zároveň se více odvodňuje. Návštěva veterináře je opravdu namístě.
Stolici má 2 - 3x denně - i to může být průjem? Také to příšerně zapáchá (ale kočíčí stolice ve všeobecnosti hodně zapáchá...)
2-3x denně je na kočku moc a ne, pokud je kočka dobře krmená, pak kočičí stolice opravdu nijak výrazně nesmrdí.
Jste si jistá, že to je krev? Natrávená krev je černá, červená krev by měla být z konečníku.Ta pokud se naředí v exkrementu by mohla být růžová, ale tahle se mi nezdá. Je jakoby v hlenu.
Kocourkovi můžete dát živočišné uhlí, možná jste mu změnili stravu a průjem je běžná reakce...Kočky jsou konzervativní ve stravě. A když žere jenom granule, rozdrtila bych tabletku živ. uhlí třebas v mikrotenovem sáčku kladívkem a nasypala na granule tak, aby nebylo vyhnutí... A ano, živ. uhlí kočky můžou. NE aspirin! Po třech dnech se uvidí. Postup mám od svého veterináře.
Jak už psali jiní,kočku to může i bolet,naše kočka na záchodě přímo naříkala,když musela na velkou,byla z chovné stanice a stejně měla E-COLI,léčeno antibiotiky,a později se zjistilo,že má i alergii na kuřecí.je to různé,může mít i červíky,ale pozor,nechala bych udělat nejříve rozbor stolice,co jí vlastně je,protože ty tablety na odčervení ,to jsou opravdu drijáky a naše kočky po tabletě obě mely krev o když do té doby byly zdravé.Tabletu odčervovací dávám až po rozboru stolice.Pokud je dobrá,nedávám nic.A takto je to už 6 let.Ale mám kočky pouze v bytě.Něco jiného je,když kočka chodí ven
Průjem se musí řešit.Jinak stilice by nemělazapáchat,pokud je to pevné hovínko.Jen malinko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.