Nejste přihlášen/a.
je to veliké asi 8 cm, nepodařilo se mi to chytit, jestli to na mně v noci skočí, tak mě klepne, existuje možnost na něco to nalákat, schovalo se to a na světlo nereaguje, nerada bych, aby se mi to doma zahnízdilo
ale asi to nebyla kobylka, ta přecd nemá křídla, tohle mělo kromě těch dlouhých ohnutých nohou jako kobylka ještě velký blanitá křídla jako mouchy, fakt nevím, co to může být
Včera jsem ji konečně dostihla na stropě, Byla to skutečně dost veliká kobylka, ale mrštná, dalo to práci.
Je to kobylka a nic Vám neudělá (ale asi bych se taky smíchy neudržel, kdyby na mě v noci skočila). Hrozí jen to, že někam zaleze a bude tam "cvrkat" jak cikáda. Moc se sice nevyspíte, ale zas můžete mít pocit, že jste na dovolené u moře .
Tuhle mi jedna seděla v předsíni na podlaze, jak se dostala do zavřeného bytu mi není jasné. Přiklopil jsem ji plastovou miskou, podšoupnul kus kartonu a vyhodil z okna. Kupodivu nepadala dolů, ale obloukem odlétla na nedaleký strom. Letos se skutečně urodily.
Mohla to být opravdu kobylka, tak se nebojte. M.
Nalákat? Nevím nevím... Asi ne. Počkat do rozednění. Žádné hnízdění či množení nebude.
Ájo, neplašte. I kobylky mají křídla. Tedy ne jako moucha, ale mají. Velká. A v té velikosti, jakou uvádíte, moc velkou možnost k mýlce nemám
Tiplice je menší a připomíná komára, tak tu bych vyloučila hned.
Takováto kobylka, pořádně velká, nám občas skočila oknem do kuchnyně do patra rovnou ze stromu. Odchyt do sklenice a hned jsem volala vnoučatům, at se přijdou podívat a pak vypuštění na zahradu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.