Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lezlo mi po stropě něco jako kobylka

Od: aja1946® odpovědí: 6 změna:

je to veliké asi 8 cm, nepodařilo se mi to chytit, jestli to na mně v noci skočí, tak mě klepne, existuje možnost na něco to nalákat, schovalo se to a na světlo nereaguje, nerada bych, aby se mi to doma zahnízdilo

doplněno 04.09.19 22:20:

ale asi to nebyla kobylka, ta přecd nemá křídla, tohle mělo kromě těch dlouhých ohnutých nohou jako kobylka ještě velký blanitá křídla jako mouchy, fakt nevím, co to může být

doplněno 06.09.19 14:28:

Včera jsem ji konečně dostihla na stropě, Byla to skutečně dost veliká kobylka, ale mrštná, dalo to práci.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Minulý týden jsem měl na závěsu v obýváku to, co na obrázku poslala 72mona3. Ale než jsem si došel pro sklenici, abych jí odchytil, někam zmizela a doteď nevím jestli je v bytě nebo ho opustila. Ale nebojte, nic Vám neudělá..

hodnocení

2x

Jojo - letos lítají pěkně velký potvory - tahle měla taky okolo 8 cm, foceno včera.

Lezlo mi po stropě něco jako kobylka
wanesa*

Tuhle velikou potvoru jsem měla doma dva dny.Řvala v noci tak,že jsme nemohli spát,než se mi jí podařilo odchytit do sklenice.Kočky měly zábavu.Ležely vedle sklenice a koukaly na ní.

hodnocení

2x

Je to kobylka a nic Vám neudělá (ale asi bych se taky smíchy neudržel, kdyby na mě v noci skočila). Hrozí jen to, že někam zaleze a bude tam "cvrkat" jak cikáda. Moc se sice nevyspíte, ale zas můžete mít pocit, že jste na dovolené u moře :-D.

Tuhle mi jedna seděla v předsíni na podlaze, jak se dostala do zavřeného bytu mi není jasné. Přiklopil jsem ji plastovou miskou, podšoupnul kus kartonu a vyhodil z okna. Kupodivu nepadala dolů, ale obloukem odlétla na nedaleký strom. Letos se skutečně urodily.

72mona3*
hodnocení

1x

Mohla to být opravdu kobylka, tak se nebojte. M.

doplněno 04.09.19 22:05:

Nalákat? Nevím nevím... Asi ne. Počkat do rozednění. Žádné hnízdění či množení nebude. ;)

doplněno 04.09.19 22:37:

Ájo, neplašte. I kobylky mají křídla. Tedy ne jako moucha, ale mají. Velká. A v té velikosti, jakou uvádíte, moc velkou možnost k mýlce nemám ;)

Tiplice je menší a připomíná komára, tak tu bych vyloučila hned.

hodnocení

0x

Takováto kobylka, pořádně velká, nám občas skočila oknem do kuchnyně do patra rovnou ze stromu. Odchyt do sklenice a hned jsem volala vnoučatům, at se přijdou podívat a pak vypuštění na zahradu.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]