Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam nahlásit ohrožený druh + račí mor?

Od: papouch01® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám 2 otázky, předem děkuji za vaše odpovědi.

1) U nás, na jihu čech jsem objevil několik obrovských ještěrek, při pozdějším pátrání na internetu jsem zjistil, že se s největší pravděpodobností jedná o "ještěrky zelené", které se běžně na jihu čech nevyskytují (spíše na moravě) a zároveň jsou kriticky ohrožené, proto jsem si říkal, že by bylo asi dobré to někam nahlásit, prostě jen aby se o nich vědělo, ale nemám tušení kam?

2) Nedávno mne mile překvapilo, když jsem se procházel u potoka, nedaleko mého bydliště že jsem v něm objevil partu raků, kteří se tam tak různě hrabali, bylo to přijemné překvapení. Bohužel o cca 500 metrů proti proudu jsem objevil jen jakýsi jejich hřbitov, části raků, hlavy, klepítka a ani stopa po nějakém živém. Nevím co by to mohlo způsobit, jestli třeba račí mor, nebo jestli je to přirozené, ale zkrátka si nemyslím, že by někdo věděl, že tam ti raci žijí, protože potok býval dříve docela znečištěný a tak bych to také rád někam ohlásil, pravděpodobné na to samé místo, kam ty ještěry.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

2/ já bych to viděla spíš na jídelnu vydry (v lepším případě) či norka, než na mor. M.

hodnocení

2x

1. Tak prej tu máme nějaké oteplování,asi se ještěrky stěhují za sluníčkem.

2. Tak jak píše @72mona3, jídelna vydry či norka.

To máte vidět ten hřbitov u nás, když opadne v potoku voda samé zbytky škeblí raku,atd...

Ale klidně můžete napsat Českému svazu ochránců přírody,oni vám už poradí

csop.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]