Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit štěně aportovat?

Od: tes odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Chci naučit štěně aportovat. Myslím, že když se to naučí, bude ho to bavit. Když mu něco hodím, běží za tím, přinese to, ale nechce mi to dát. Chce to kousat, žvýkat, trhat. Nechci se s ním přetahovat. Jak ho naučit, aby to pustil?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Musíš mu strčit odměnu. Pak se to naučí, přinese k noze a bude žebrat sám :)

72mona3*
hodnocení

2x

Ono "aport" a "pusť" jsou dva různé povely ;). Takový povel "pusť" nebo "dej" (je jedno, jak to pojmenujeme) je důležité i na jiné věci, nejen předání hračky.

U nás zafungoval výměnný obchod. A pozor, hlavně ne v úplném zápalu hry. To je zajímavější akce a přetahování. Už znal "ke mně", "sedni"... tak jsem zavelela, poslechl a nenápadně jsem mu k čumáku přiblížila oblíbený pamlsek schovaný v dlani. Jakmile to zaregistroval, chtěl věc (hračku) vyplivnout, tak jsem zavelela "dej". Tak si zafixoval, že mi při slově "dej" něco vyplivnul do nastavené dlaně. A obrovská pochvala a honem mu vrazit pamlsek. M.

Můj jorkšír mi ten klacek vždycky hodil k noze :) A až už měl pamlsků dost, klacek nepřinesl. Lehl si do trávy a tam ho okusoval. Velice rád okusuje klacky :) Když jdeme z lesa, nosil si je až ke dveřím. Měli jsme tam dobrou sbírku i šišek :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]