Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čipování psa

Od: maci11 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, musím čipovat psa pokud je s PP, tetovaný?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nemusíte jen když bylo tetování provedeno před 3.7.2011 Třeba tu: svscr.cz/...

torrrent*
Tetovani musi byt citelne

hodnocení

0x
Už neví, jak by vytáhli další prachy z lidí...
Já si spíš myslím, že by to měl chtít každý majitel.. Pes se zatoula a podle čipu zjistí koho je. Obojek, známky a pod někde zvíře vytratí.. A že se to občas stane..
72mona3*

@radoss - čip sice povinný bude, ale co jeho registrace? M.

A čemu to pomůže? Snad jen proti těm, kteří ukážou psa v lese, ale ne proti nelegální množírně. Zloději čip jednoduše vyriznou. Navíc neexistuje jednotný systém registrací a čteček, takže úplně k hovnu.

hodnocení

0x

Pozor dle nového schváleného zákona je to od je od 1.1.2020 povinné a lékař bez čipu nesmí dát razítko o vzteklině.

Já mám psa očkovaného a proti vzteklině platí dva roky. Je sice pravda, že od ledna bude "neplatne" v případě, že nebude mít čip. To mi přijde trochu mimo. A když čip mít bude a já ho uvážu v lese, nikdo mě nenajde, protože registrace je dobrovolná, takže k ničemu to není. Za další neexistuje jednotný systém registrací, neexistuje jednotná čtečka pro všechny čipy a je nutné psa registrovat nejméně na šesti různých místech zcela dobrovolně. Je to prostě další krádež za bílého dne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]