Já si spíš myslím, že by to měl chtít každý majitel.. Pes se zatoula a podle čipu zjistí koho je. Obojek, známky a pod někde zvíře vytratí.. A že se to občas stane..
72mona3*
@radoss - čip sice povinný bude, ale co jeho registrace? M.
A čemu to pomůže? Snad jen proti těm, kteří ukážou psa v lese, ale ne proti nelegální množírně. Zloději čip jednoduše vyriznou. Navíc neexistuje jednotný systém registrací a čteček, takže úplně k hovnu.
Já mám psa očkovaného a proti vzteklině platí dva roky. Je sice pravda, že od ledna bude "neplatne" v případě, že nebude mít čip. To mi přijde trochu mimo. A když čip mít bude a já ho uvážu v lese, nikdo mě nenajde, protože registrace je dobrovolná, takže k ničemu to není. Za další neexistuje jednotný systém registrací, neexistuje jednotná čtečka pro všechny čipy a je nutné psa registrovat nejméně na šesti různých místech zcela dobrovolně. Je to prostě další krádež za bílého dne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.