Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cizí kočka u mě s koťaty,co dělat?

Od: hankas® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,

v tomto bydlišti pořád řeším kočky,stále mi chodí na zahradu a do kůlny,teď už jsou to třetí koťata a nikdo se k nim nehlásí. O ty předešlé jsem se postarala,ale tyhle už nikde asi nevezmou,protože je všude plno. Nejhorší je, že jsou v kůlně na střeše, pod taškama na plachtě a ta se může protrhnout. Obecní úřad to nezajímá a sousedy taky ne i když sousedka je krmí,ale pak dál se o ně nestará, takže kočky přibývají a chodí další. Dá se ještě něco dělat?

Děkuji

Cizí kočka u mě s koťaty,co dělat?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Obecní úřad to zajímat musí ze zákona, stejně jako když ti na zahradu vleze cizí pes tak to řešit musí. Oznam prokazatelně (ale počítej že z tebe udělaj potížistu a při první příležitosti ti to daj sežrata)

Dřív se to utopilo a byl klid, dnes bys byla zločinec.. Nekrmit, vyhánět... Lišky v okolí se postaraj.

hodnocení

A jak ten obecní úřad donutím,aby se postaral?

asd1

Oznámíš to prokazatelně, pokud nekonají tak nadřízený orgán...

asd1
lidus*

Ha ha ha, to jsem zkusila a myslím, že se tím baví dodnes. Kočky nekrmit, stará je odvede. Asi jak která, ta u nás odešla a 5 koťat nám nechala ale bude to dobrá matka, chodí občas na kontrolu. Už tak na chalupě vychováváme druhé cizí kočky, něco se udá, něco se zatoulá, kastraci už neřeším. Prostě je to azyl i pro tuláky, nažrat dostanou a víc se nestarám. Své máme dvě.

hodnocení

Stará je neodvede nikam,protože je zvyklá žít tady a sousedka je krmí. Už jsem jí to říkala dvakrát a teď je na mě naštvaná a dokonce se zabarikádovala,abych neviděla na jejich zahradu. Nejhorší je, že je krmí mlékem s rohlíkem a kočky mají průjem. Už jsem dala dvě vykastrovat a další je na řadě,ale bojí se a stejně neni místo. Pořád jenom někam volám a jsem z toho na nervy. Teď mě zničí novou střechu(to plátno,co je pod taškami,tam se usídlila stará a čůrají tam) a koho to zajímá.Těžko je vyženu,když už tady jsou a mají koťata.Taky jsem psala, že se na ně nedostanu,musela bych vylézt na střechu, nebo sousedi s žebříkem,ale sousedy to nezajímá,hlavně že krmí.*ee*

pb®
hodnocení

2x

Většinou není v silách a finančních možnostech jednotlivce, aby nechal vykastrovat všechno, co se ve vsi namnoží. Nicméně existují kastrační programy, které pomohou. Já třeba znám tyto dva

kasprocats.cz/...

felitikastruje.cz/...

Zkuste se s nimi domluvit, mají i své smluvní veterináře, kteří pro ně kastrují. Nejspíš budete muset kočku odchytit a k veterináři donést, ale kastrace bude hrazena ze sbírky, ne z vaší kapsy.

Vykastrování a vypuštění zpět zabraňuje dalšímu množení koček, protože si hlídají svoje teritorium. Odvážení někam a či nekrmení jen znamená, že se celý problém přesune o pár kilometrů vedle a nebudete psát o rady vy, ale člověk z vedlejší vesnice.

mopet*
hodnocení

0x
Dá se chytit kočka a dát vykastrovat. Za 800 máte klid, jenom ještě musíte udat ty koťata co tam máte. A nebo vykastrovat i je, stačí kočičky , kocouři vám koťata nosit nebudou.
hodnocení

Už jsem dala vykastrovat dvě kočky,nebudu dávat kastrovat všechny kočky,které sem přijdou .

rv*

My je též dáváme kastrovat. Která chce dostat nažrat, musí na kastraci.

hodnocení

Nemám zájem krmit a dávat kastrovat, všechny kočky, které ke mě přijdou,můžu vám nějaké poslat a můžete je dát vykastrovat.

rv*

My též nemáme zájem krmit a kastrovat, ale přesto krmíme i kastrujeme.

hodnocení

Já neberu důchod,abych jej investovala do koček,už tak jsem se postarala o 3 kočky a koťátka a dala je vykastrovat . Sama se starám o jednu kočku. Tam kam jsem je umístila už nemají volno a volno neni nikde. Možná na to máte čas a peníze,ale já ne.

72mona3*
hodnocení

0x

To je obrovský problém. Také bych se nemohla dívat stranou. Ale řešení nevidím.

Napadá mě nějaký kastrační program, ale stejně do toho budete zatažená. *nevi*M.

hodnocení

0x

Prodávají se elektronické odpuzovače koček. Jestli to funguje, to netuším.

hodnocení

0x

Poptejte se na obci,nastesti u nas funguje kastrovaci program ,mohu nechat toulavou kocku kastrovat na naklady obce,pokud ji chytnu.

hodnocení

Už jsem tady psala, že obec to nezajímá .

carajimrman

Tak sa skús opýtať nejakého najbližšieho veterinára či nerobí kastračný program v spolupráci s nejakým združením, alebo pohladaj či nejaké združenie zaoberajúce sa kočkami v tvojom okolí nie je a tam sa popýtaj.

hodnocení

To neni moje kočka a bojí se mě ! Jak jsem psala,se na ní nedostanu, protože je pod střechou.

pohanecka
hodnocení

0x

Určitě si zadejte všude možně inzeráty - Seznam, Annonce, Avízo a různé kočko-psí weby.

Udávala jsem takhle kotě 8 měsíční, protože se nenesneslo se starou kočkou, kterou šikanovalo /sice mi už zůstalo/, ale vím, že na jeden inzerát se dívalo až 200 lidí. Tedy zájem byl, hlavně z Moravy, ale jsem od Prahy, tak se to nikomu nevyplatilo. Zvláště, když dáte fotku, o to bude další zájem.

Byla někde taková nabídka, že inzerát za asi 30 korun přes mobil/ rozpošlou na dohodnuté, spřátelené weby/ a myslím, že to zafungovalo.

Nyní se k nám za kočkama /i přesto, že ta malá je již také vykastrovaná/ naučil chodit kocour a dožírá zbytky, co moje nechtějí + mu nasypu granule. A už je skoro k pohlazení, ale opatrný je až běda.

hodnocení

Mám podobnou zkušenost,ale já se k nim nedostanu. Jak jsem psala, jsou pod střechou a navíc, ta kočka se mě bojí.

kocur
hodnocení

0x

Nepíšete, o jaké se jedná, když o divoké, jednou odejdou. Zásadně nekrmit! Jsou metody, o kterých nelze psát. Odchyt provádí obecní policie, útulky. Sousedce vysvětlete, že když si je krmí, ať si je vezme domů.
Některé obce mají dokonce vyhlášky o krmení toulavých koček, kastrační program. Obec nic o zvířatech, o jejich péči nemá (§ 50)?

hodnocení

Kočky jsou venkovní,ale chodí k paní na krmení. Už jsem jí říkala dvakrát,ať je nekrmí,ale je to marné. Našla jsem toto

frankbold.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]