Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno feny s PP

Od: berger* odpovědí: 23 změna:

Dobrý večer,zítra si jedu pro štěně vlkošedého NO *ua*. Matka i otec jsou prý PP,což pro mě není důležité. Ale zaujalo mě - matka má jméno Tara. Pokud jsem dodnes chápal pravidlo pojmenování psů,měla by být asi z 21 vrhu? To mi přijde jako nesmysl,ne? Je reálné,aby fena měla 21 vrhů?

O nic mi nejde,jen mě to zajímá,pro štěně si jedu v každém případě...

doplněno 18.08.19 09:55:

Díky všem za názory,jedu si pro ni...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Matka i otec jsou "PRÝ" s PP - to znamená, že z nějakého důvodu nebyli ti psi uchovněni. Na vašem místě bych se hlavně zajímala proč? V poslední době se hodně u NO začala vyskytovat dysplazie (DKK), což je dost velký zdravotní problém. I při koupi psa bez PP byste měla vyžadovat kupní smlouvu a seznámit se se zdravotním stavem rodičů štěněte. Aby vás následně veterinář nastál víc než kolik na štěněti ušetříte.

berger*
hodnocení

Názor jistě správný,ale já o PP nestojím. Psy nemám jako investici,ale pro radost. O ceně jsem nediskutoval,kolik si řekl,tolik dostal. A míň,než jsem čekal. A vet mě nezruinuje,už mám u něj množstevní slevu...DKK je problém u kyčlí? Pokud ano,vím o tom,NO tím trpívají,u mých psů to hlídám... Kupní smlouva "per huba".:).Ale dík za radu...

72mona3*
hodnocení

2x

Nebude to 21 vrhů jedné feny, ale v té chovatelské stanici, řekla bych. Náš psk je od F, jiná fena před tím měla od E.

doplněno 17.08.19 21:55:

Gratuluji ;)

doplněno 18.08.19 08:32:

Jinak ještě s tím počtem vrhů - že je od T. Ona se přece oficiálně nemusí jmenovat Tara. Jméno v papírech může mít úplně jiné, než jak jí říkají. Náš předchozí měl v papírech jméno Brixi, ale jmenoval se Akim.

berger*
hodnocení

Dík,smečka se rozrůstá...:-D. To zní dobře,těch 21 vrhů mi přišlo poněkud drastických. Jméno štěnky dám od U,asi Ursa /po matce/... Jak já se na zítřek těším...*ua*

72mona3*

Ursa je medvěd, že? Pozor na Nomen omen :-D

berger*
hodnocení

Nomen omen - proto můj nick... Tara snad znamená v nějaké šílené řeči medvědice,ursa je název souhvězdí velké medvědice,u nás asi známé jako velký vůz,myslím...

lmgify

ursa = latinsky medvědice

Velký vůz se nachází v souhvězdí Velká medvědice (lat. Ursa Major).

vilik*
Vy se jmenujete Ovčáček?
berger*
hodnocení

Hoooodně podobně. Tiskový mluvčí nejsem...

To souhvězdí se sice jmenuje Ursa Major ale česky je to velký medvěd(sic!).

hodnocení

0x

Rodiče mají prý PP. Štěně ne? Jedete pro štěně z množírny?

doplněno 17.08.19 23:31:

Dnes už mají papíry všechny štěňata z vrhu. Jestli tvrdí něco jiného, tak je to pohádka a zakrytí podstatnějších věcí.

berger*
hodnocení

Na množírnu to nevypadalo,už jsem tam byl,fena měla šest štěňat,moje je poslední. Nevím,jak to s PP je,neřeším. Chci tu psinu,ne doklady.

berger*
hodnocení

pckop,možná máte pravdu. Sbírám psy,kteří jsou v průšvihu,takže fakt PP neřeším,jen mě zajímá ta abecední posloupnost jmen a počet vrhů... To štěně prostě chci. *mir*

Ono papíry štěbě prodraží

pb®
hodnocení

0x

Nevím jak u psů, ale u koček se musí v abecedě pouze pokračovat, ale může se začít od kteréhokoliv písmene, třeba od J a pak se jen pokračuje a pořád dokola. Takže když má stanice několik (nebo mnoho) chovných samic, otočí abecedu třeba co 3 roky. A když taková stanice chová třeba 30 let, má těch odchovů od jednoho písmenka několik, ovšem jména se smí opakovat až třeba po 20 letech, kdy je pravděpodobné, že jedinec se stejným jménem nežije. A pak taky matka může mít jméno třeba El Tara (máme doma psa El Taro) a prostě se jí říká Tara a 5 vrhů je normální.

berger*
hodnocení

Takže jsme doma.Pokud to někoho zajímá - matka je z chovné stanice kousek ode mne,s PP. Pán chtěl psa s PP,aby měl jistotu,že to bude dobrý pracovní pes,hlídá statek. Poprvé měla štěňata ve třech letech,po nich ji chtěli kastrovat,nedošlo k tomu. Má fenečka je z druhého vrhu,v osmi letech. Otec je stejný případ,koupený s PP,dál to nikdo neřešil,toho jsem neviděl. Matka je nádherná,mohutná,dobře stavěná,v uchu tetování - číslo. Nemám asi důvod pochybovat,jsem spokojen. *palec2*

72mona3*
Prosím, bude foto?
berger*
hodnocení

První fotka dnes,druhé dvě před týdnem...

Jméno feny s PP
Jméno feny s PP #2
Jméno feny s PP #3
72mona3*

Páni! Tak ta je. Vím, že většina štěňat je prostě hezká, ale tohle je opravdu modelka. Krásný výraz, v očích zájem a čertíci*srdce* Vůbec se vám nedivím, že jste prostě musel.

berger*
hodnocení

Musel. Měl jsem vyhlášený stop stav,ale tomu jsem neodolal. Jsem rád,že se líbí i Vám,72mona3. Asi budu muset jednat se sousedem o koupi jeho zahrady,smečka se rozrůstá... Přijetí nového člena bylo zajímavé,nestor Sheltie zůstal v klidu,dvouletá fena NK/NKO se ujala role matky a malý roční hajzlík prýkrysařík /6kg/ zkoušel šéfovat. Ten se bude divit,až fenka povyroste,už teď s ním zametla...Ani se mi zítra nechce do práce...:)

To je opravdu krásná feňulka, přeji hodně radostí a málo problémů.

berger*
hodnocení

0x

Zdravím,vyřešeno asi 86 problémů,spojených s novou fenkou ve smečce. Dvůr je vzhůru nohama,Ursa je malý převlečený ďábel...*cert*. Ale mám problém,se kterým si nevím rady,má paspárek. Na PZ noze.Žádný z mých psů to neměl. A teď nevím,dát to pryč anebo nechat? Nelíbí se mi,že se to dělá v úplné narkoze... A nevím,jak moc ji bude vadit,když to nechám tak. Bude pracovní pes,hlídání domu a dvora,ochrana rodiny venku. Nechat tak anebo operativně odstranit?

hodnocení

0x

No paspárky se mají odstraňovat hned po porodu. Nyní každopádně doporučuji i přes narkozu odstranit. Předejdete tak možným budoucím zraněním, zatržení paspáru je velmi bolestivé, musí se častěji stříhat dráp. Také záleží na tom, zda se jedná pouze o výrůstek na kůži, nebo zda je to srostlý s kostí, i podle toho bude případná operace náročná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]