Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noční živočich, poradíte?

Od: patrikus® odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás,

bydlíme na vesnici a každou noc když se setmí se nám venku u domu ozývají podivné skřeky, někdy kolem 23h, jindy až ve 4 ráno, výrazný skřek zhruba 4 x po sobě. A pak ticho. Je to docela randajz, máme u domu obrovské thuje a pod nima přirozený kompost ve kterém určitě žije spousta zvířátek ale tento noční zvuk je mi záhadou, hledala jsem na audio nahrávkách v rozhlasu mezi sovama i kunu jsem zkoušela najít, ale nesedí to. Poradíte co za záhadného tvora nebo ptáka to může být? Nedaleko domu je ještě potůček, cesta, kolem zahrady stromy. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
11.08.19 11:38
hodnocení

0x

Srnec?

72mona3*
hodnocení

0x

Klidně chřástal či koroptev, hodně zvláštně zní i rosnička. M.

hodnocení

Takové výrazné vysoké U ííííí U íííí U íííí U ííííí :D

72mona3*

On může být problém i v tom, že spousta zvířat i ptáků má různé hlasové projevy. To znamená, že vy si najdete záznam hlasu konkrétního tvora a tam bude jedna nahrávka (volání partnera). Ale už tam nebude zvuk při vyrušení či poplachu, nebo jen rozverné brebentění.

hodnocení

Ano, to je pravda, zkusím ho v noci nahrát :D

nov
11.08.19 12:58

tomas11*
hodnocení

0x

Mne vždy udiví noční skřeky (létající) volavky , a když je to hodně blízko (tak 20metrů) tak to zní hodně zvláštně a sakra hlasitě.

doplněno 11.08.19 12:00:

Teď po vašem doplnění to ta volavka není tedy.

hodnocení

Děkuji všem, velmi blízko se mi jeví krahulec, ale pořád jsem na vážkách.

11.08.19 13:22
hodnocení

krahujec

11.08.19 16:13
hodnocení

0x

Liška;)

miji
hodnocení

0x

Můžou to byt i ježci my je máme v thujich,někdy jsou dost hluční a podivné skřeky také vydávají, ne že jen dupou a funí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]