Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naucit psa curat

Od: vesna odpovědí: 6 změna:

Jak naucit psa, aby chodil curat na jedno misto a neocuraval veci vsude? Dat mu na jedno misto podestylku a kdyz se vycura jinde, tak mu vynadat? Pomuze to? A za jak dlouho?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

4x

U prvního psa jsem ho učil tak,že jsem louži utřel dětskou plínou a tu nechal na místě. Když se vyčúral na ni,pochvala a plenu jsem posunul kousek ke dveřím do domu. Tak dokola,až byla plena venku,to už věděl,že to má nosit ven. Netrestat,pouze chválit a odměňovat! Ostatní psi se to potom naučili od prvního. Pes není prase,razí zásadu - kde žeru,ne.eru. Podmínka je ze začátku často,moc často chodit ven...

hodnocení

2x

Podstatné je, jak je pes starý. A rozhodně je mnohem rozumnější vodit psa pravidelně několikrát denně ven.

hodnocení

2x

Nakoukněte do archivu. Tedy vyhledávací okénko u lupy. Tam najdete naprosto všechno. ;) Jen si musíte uvědomit, že pes vědomě neumí ovládat držáky cca do půl roku. Tedy, pozorujte ho, poznáte, že se mu "chce", popadněte ho a utíkejte ven.

72mona3*
hodnocení

2x
Otázka nezní, jak naučit, ale jaké podmínky máte. Od toho se můžeme dorazit a podle toho radit. M.

hodnocení

2x

Pěkný den,

moje fenka od štěněte čůrala zásadně venku,doma jenom v noci a to byla naučená na jedno místo. Namočila jsem starý ručník do čůránků a dala jí to místo očuchat. Ona pochopila,že se čůrá tam a chodila v noci čůrat na ten starý ručník,jinde si to nedovolila. Jinak přes den doma nečůrala,samozřejmě,že do půl roku měla občas nějakou nehodu doma,ale nebylo to pravidlem. Chodila jsem s ní každé 2 hodiny ven.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Psi nechodí čurat na podestýlku, psi chodí čurat zásadně ven. Čurat doma je pro ně nepřirozené a spíš je to pro ně trápení. A navíc, pes se učí zásadně chválením, nikdy tresty - není to dítě, ale zvíře, a to smečkové zvíře, které potřebuje spolupracovat s celou smečkou - rodinou, u které žije. Takže: 1) Udělá něco dobře = následuje velká slovní pochvala, pohlazení a dobrůtka (třeba kousek piškotu). 2) Udělá něco špatně, děláme, že se to nestalo, nevšímáme si ho, nechválíme ho. Opakuje-li se to několikrát, pes rychle pochopí co je dobře, za co dostane odměnu a v tom pak pokračuje. Čurání doma nechválíme (rychle bez všech reakcí uklidíme a saponátem převoníme), naopak čurání venku chválíme velmi. Pokud jde o malé štěňátko, postupujte, jak radí Berger. Pokud chcete další popis jak postupovat, vyhledejte, jak radí @babkazov. Ale nezbytnou nutností je chodit se psem 3-5x denně ven a v pravidelných hodinách. Taky záleží na tom, jak je pejsek starý. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]