Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veliká tmavá housenka

Od: bimbam® odpovědí: 3 změna:

Vím, že bez fotky se těžko radí :). Přesto to zkouším. Na pár okamžiků jsem zahlédla velkou, snad 8 cm dlouhou housenku. Byla velmi tmavá. Neměla chloupky. Lezla rychle jako blesk :). Někde se mi asi v blízkosti domu zakuklí. Pak vylétne velký motýl nebo velká můra. Na googlovských housenkách jsem ji nenašla. Troufne si někdo tipovat, co to bude? :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Na googlovských stránkách určitě bude. Pokud se vyloučí malé druhy denních i nočních motýlů a zelené, chlupaté a atraktivní druhy, přesto zůstane spoustu větších druhů ke kterému housenka může patřít. Bez dobré fotografie lze jen těžko určit který motýl to bude. PS: Ty odhady velikosti bývají ošidné.

hodnocení

2x

bimbam, mohla by to být housenka lišaje svlačcového- hnědá forma s nezřetelnou kresbou. Pokud vím, tak ta je schopná se pohybovat velmi rychle.

hodnocení

Děkuji za odpovědi. Při dalším hledání jsem se dočetla, že tmavé formy housenek opravdu existují. Lišaj svlačcový to může být, svlačce je tu pro stovky těchto můr :(.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]