Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kobylka s jedovým trnem

Od: desahruza odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer. Přišel jsem z fotbalu a v koupelně nalezl velký hmyz o velikosti 5 cm. Hmyz má krunýřovité tělo, jednu skákavou nohu a jedový trn na zadku. Sebral jsem odvahu a kobylu a vyhodil ji. Vrtá mi ale hlavou, o jaký exotický druh se jedná. Poradíte? Děkuji.
Kobylka s jedovým trnem
Kobylka s jedovým trnem #2
Kobylka s jedovým trnem #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Úplně běžná zelená kobylka. S jednou nohou se asi nenarodila, to by byla genetická senzace, zvíře s nepárovými končetinami. Ten "jedovatý " trn je samčí pohlavní orgán. Teda to jen hádám protože samičky ho nemají.
doplněno 30.07.19 22:45: Když o tom tam přemýšlím, spíš než samčí orgán to bude kladélko kterým samička lepí vajíčka na listy. Kobylky jsem jako dítě rád chytal a nosil si je k baráku aby mi po večerech vyhrávaly ale zeptat se která je sameček a která samička jsem asi nestihl.
jirib
Samička má trn jako kladélko...klade tím vajíčka do půdy.
jabraka*

Přidám se ke kladélku.

JB

Opravil jsem se ale byli jste rychlejší.

*smich**smich* chudák kobylka o jednu nohu zřejmě v předchozím střetu s s podobně vyladěným obyvatelem interiéru už přišla...; jedovej trn je dobrá hláška (samčí orgán taky), ale nic neobvyklýho - když si zadáte do do googlu megakobylka, nebo velká kobylka, tak narazíte na pár zábavnejch příspěvků a blogů (velice nedávno jsem je pročítal - s několika kobylkama jsem se totiž poslední dni setkal, resp. je odchytával (zjevně je teď jejich sezóna), tak mě napadlo se podívat na netový ohlasy a nezklamal jsem se; nedávno jsem se překvapivě posunul ve svojí letitý fóbijce na členovce, takže teď mě kontakt s takovejma obludkama vysloveně těší, je vítaný zpestření moct se s něčím takovým ještě setkat);
mimochodem, najděte si pod heslem kobylka sága, jaký parametry má (i u nás se vyskytující) opravdu pořádná kobylka, ta už pomalu atakuje i rekordmanku wetu...

hodnocení

2x

Na fotu je (bohužel opravdu bez jedné nohy- jakpak o ní asi přišla) kobylka hnědá (Decticus verrucivorus) a k tomu samice, protože ten "jedovatý trn na zadku":-D je ve skutečnosti šavlovité kladélko na kladení vajíček Tento druh kobylky má proměnlivé zbarvení, může být od zářivě zelené přes hnědou až po takřka černou.

doplněno 30.07.19 23:23:

Kobylka zelená ( Tettigonia viridissima) to není. Zbarvení je vždy zelené a jen opravdu vzácně může mít samice žlutou barevnou variantu a její kladélko je dlouhé skoro jako její tělo. Tož,tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]