Nejste přihlášen/a.
chudák kobylka o jednu nohu zřejmě v předchozím střetu s s podobně vyladěným obyvatelem interiéru už přišla...; jedovej trn je dobrá hláška (samčí orgán taky), ale nic neobvyklýho - když si zadáte do do googlu megakobylka, nebo velká kobylka, tak narazíte na pár zábavnejch příspěvků a blogů (velice nedávno jsem je pročítal - s několika kobylkama jsem se totiž poslední dni setkal, resp. je odchytával (zjevně je teď jejich sezóna), tak mě napadlo se podívat na netový ohlasy a nezklamal jsem se; nedávno jsem se překvapivě posunul ve svojí letitý fóbijce na členovce, takže teď mě kontakt s takovejma obludkama vysloveně těší, je vítaný zpestření moct se s něčím takovým ještě setkat);
mimochodem, najděte si pod heslem kobylka sága, jaký parametry má (i u nás se vyskytující) opravdu pořádná kobylka, ta už pomalu atakuje i rekordmanku wetu...
Na fotu je (bohužel opravdu bez jedné nohy- jakpak o ní asi přišla) kobylka hnědá (Decticus verrucivorus) a k tomu samice, protože ten "jedovatý trn na zadku" je ve skutečnosti šavlovité kladélko na kladení vajíček Tento druh kobylky má proměnlivé zbarvení, může být od zářivě zelené přes hnědou až po takřka černou.
Kobylka zelená ( Tettigonia viridissima) to není. Zbarvení je vždy zelené a jen opravdu vzácně může mít samice žlutou barevnou variantu a její kladélko je dlouhé skoro jako její tělo. Tož,tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.