Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych si koupit nějaká koťata nebo už dospělou kočku. Rád bych si udělal jasno v tom, od koho je koupit. Sousedé ani známí žádné kočky nechovají(teta chová ale kočka není březí), takže, jestli si je budu chtít koupit musím přes nějakého prodejce. Nerad bych jí koupil od nějakých pacholků, kteří je chovají nelegálně. Poraďte mi něco. Spíš nějaký web, než abyste psali něco jako "kočka od mého příbuzného je březí". Díky
Nějaká koťata a plemeno jaké , k čemu? Kočka Eliška je cizí kočkou odložené kotě na chalupě, kocour "domácí" je Ragdoll, v bytě mazel spávající v posteli a na chalupě úspěšný lovec myší a tulák po celé vesnici. Eliška zadarmo, kocour za 10 000 Kč s PP. Dejte domov kočkám z útulku, pokud je vám to jedno jaká kočka nebo se prostě ptejte lidí kdo má a dá.
Nerad bych jí koupil od nějakých pacholků, kteří je chovají nelegálně
Na chov koček musím mít papír - povolení nebo co? Kdokoliv může doma chovat kočku legálně. Vy chcete papírovou kočku třeba z výstavy? Nerozumím vašemu dotazu, co vlastně chcete.
Zkuste zajít k veterináři - často mají mezi páníčky "pacientů" někoho, kdo koťátka nabízí, a také vám (doufám) nedoporučí někoho, kdo se o ně patřičně nestará. Alespoň u nás to tak funguje.
Když jsem hledala kotě přes útulky, narazila jsem na přehnané požadavky pro osvojitele - povinná kastrace (to bych pochopila), kontrola zvířete u vás doma (to už se mi moc nelíbilo, stačila by 1 návštěva, ale jim asi ne) apod. Možná jsem měla jenom smůlu.
Občas se objeví inzerát - nabídka v prodejně potřeb pro chovatele.
Koťátko se (většinou) neplatí, dala jsem jenom malou pozornost, když mi ho třeba přivezli - přiblížili, abych pro něj nemusela daleko.
Pohlídejte si nejbližší větší město. Výstavy koček už budou začínat. Je to moc krásná podívaná. Vyberete si plemeno, popovídáte s chovateli, zjistíte nároky na chov, ceny za chovné zvíře a také za to, čemu se říká "na mazlíka", tedy ve smlouvě je zakotvena nutnost kastrace a zákaz množení. Jestli vážně uvažujete o krásné kočce, počkejte si na výstavu.
Ilustrační foto, jen pro úsměv
Výstavy koček jsou po celý rok, zrovna o víkendu jsem jednu dělala. Ovšem pánovi těžko radit, když neříká, jaké kočky a k čemu je chce. Jestli shání myšilovky na statek, obyčejnou kočku jako mazlíka domů, prahne po určitém plemeni či si chce založit množku a sekat koťata populárních plemen na kšeft. Oni chtěl bych si koupit nějaké kočky, je stejné jako chtěl bych si koupit nějaké boty. No fajn, ale co s nimi krucinál máte v plánu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.