Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachráněné mládě sýkorky- přežije bez rodičů

Od: asssinnned* odpovědí: 11 změna:
Dobry den. Sousedovic kočka přinesla malou sykorku. Mela zranenou nozicku a neletala. Po několika dnech prikrmovani,kdy uz si sama brala potravu a začala létat, jsme ji pustili. Ted tu poletuje a křičí na své rodiče. Ti ovšem ztratili zájem. Dokáže přežít sama bez pomoci rodičů? Snažíme se ji prikrmovat. Poradite někdo, prosim? Děkuji všem.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wanesa*
hodnocení

1x

Teď jste její rodiče vy.Dejte jí vařenou rýži,jáhly,pohanku,nastrouhejte do toho syrovou mrkev,vařené vajíčko,a dejte jí na parapet hlavně do misky vodu a bude se k vám pravidelně vracet:)Já kupuji v německu i teď lojové koule s oříšky,šípky a jablky a mladinké sýkorky mi na ně lítají.Je málo hmyzu a vody.Už jsem tady dokrmila tímto způsobem tři snůšky vrabčáků a stále mladým vařím tuto směs a mají stále plná krmítka semínek bezeslupkových a lojové koule.Rodiče je krmí přímo u krmítek ,naučili je,kam mají lítat na jídlo.:)A je to paráda je pozorovat,za oknem,mladí se vůbec nebojí.Hlavně vodu do misky a do toho pár mamínků,oblázků.

wanesa*
hodnocení

0x

zoohit.cz/...

zoohit.cz/...

totokrnmení kupiji celoročně ,12 kg za 399Kč se vyplatí.Ptáci mi sní za měsíc 4kila ,plus šípkové lojové koule a ještě jim vařím,tedy mláďatům,když nemají hmyz ani housenku.

72mona
hodnocení

0x

Zrovna u sýkorek funguje něco, čemu já říkám "školička". I po vylétnutí z hnízda se stále drží spolu, následují rodiče a ti jim ukazují revír (kde se dá nejlépe nalézt potrava), ale většinou už je nekrmí. Je to doprovázeno zvláštním típáním a stěbetáním. Pokud u vás taková "školička" nefunguje, je to ještě pořád na vás. Dále poskytujte potravu na viditelné místo. Věřím, že se časem začlení. Šanci dostala, teď se musí snažit ona. M.

asssinnned*
hodnocení

Děkuji všem. Pítka s vodou máme po cele zahradě, a stále dokrmujeme, ale jen prošel a slunecnicí. Zkoušeli jsme i moucne červy, ale o ty nikdo nestal. Ani ježci. Takže jdu nakoupit loupanou slunecnici a lojove koule. Ještě jednou všem moc dekuji. Nashle
wanesa*

Lojové koule asi u nás přes léto nedostanete.Ale plněné kokosové ořechy s oříšky v akci a lojové ovocné koule se slunečnicí a oříškydostanete levně tady na těch stránkách co jsem přeposílala.Je to z německa ale poštovné je jako u nás.20 ks lojových ovocných koulí za 119Kč.U mě snědí jednu kouli denně,to ani v zimě tolik nejedly jako teď:)

72mona

@wanesa - lojové koule seženete běžně i teď. Viděla jsem ve dvou "zverimexech". Ovšem s kvalitou je to horší. Tyto koule lůj nikdy neviděly (rostlinné oleje, palmový...). :( M.

wanesa*

U nás ve zverimexu je nemají a když jsem je z nouze kdysi koupila sýkorkám,tak je vůbec nechtěly.Ale ty červené,německé, to se můžou zbláznit,jak jim chutnají:) Je v tom šípek,jablko,oříšky...a jsou levnější,než ty naše...Teď jsem koupila tři půlky kokosových ořechů(cca 300dkg - 1 ks) plněné lojem.oříšky a slunečnicí za 119Kč v německém zoohitu.Na jednom jsou hrozinky,na druhém spousta ořechů a na třetím červy!Za takovou cenu u nás ani náhodou,skoro kilo loje.

Mám je v lednici a až se ochladí,dostanou je sýkorky.Už mi na ně létají i pěnkavy...nádhera:)

pavelpavel*
hodnocení

0x

To se divím, že jí nesežrala to kočky žerou právě a viděl jsem to na vlastní oči jak kočka polkla sýkoru. Co jí odnést na stanici? Rodiče ztratili zájem, protože byla u člověka.

wanesa*

Kočka je lovec,většinou ptáčka jenom zabije ale nežere je.To možná venkovní kočka ...Náš kocour bohužel i přes sítě na balkoně lapil taky už pár sýkorek,je tak vysoký a má dlouhý packy,že si na ně dosáhne,když jsou pít nebo v zimě na krmítko.Nic s tím nenadělám,obě kočky číhají na balkoně,když slyší ptáčky i když je zima,dokážou číhat hodiny:)

Zachráněné mládě sýkorky- přežije bez rodičů
pavelpavel*

Krásné kočky. Já jednou viděl, jak si nacpala sýkoru do huby a koukaly jí už jenom nohy a pamatuji si, že jsem tomu nevěřil jak jí do sebe dostala jako had, ale dostala celou jí polkla. Jasně nějaká vesnická divočejší kočka to byla.:-D

liska5
hodnocení

0x

Lojové koule jí raději nedávejte. Ani v zimě je sýkorky nechtějí, jsou z divných laciných nebo starých tuků. To traději jednotlivá olejnatá semínka. A nebo koule domácí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]