Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych radu mám 4letou labradorku a problém je, že jsem s ní do teď byla každý den doma.
Neumí být sama, jakmile odejdu tak štěká a vyje,taky mi udělá všechno, přitom byla venku. Zkusila jsem snad všechno a už nevím co zkusit aby byla v klidu, sousedi si stěžují a já potřebuji chodit do práce, uvítám každou radu děkuji.
Naprostý souhlas a jestli má trochu lásky, tak začne už dnes a nebude to jednoduché, nebo o psa přijde, NEBO SPÍŠ PES O NÍ!. To je lásky a pes je neštastný a neumí být sám. To se dělá i s dětmi. Fakt nemám radost a sousedi chudáci v právu. Ten pes taky u nás vyl dlouho a už to bylo nesnesitelné.
Zdravím. Jediné, co můžete udělat je to, že fence vysvětlíte, že se po práci na 100% vrátíte, že není potřeba, aby na vás celou dobu "volala". To, že se vám vyprázní doma, dělá z velkého zoufalství; chce vytvořit pachovou stopu, abyste ji na dálku cítila (neví, že lidi psí značky na stovky metrů daleko necítí) a podle toho pachu ji našla. A pokud se vám stalo, že jste otevřela dveře právě ve chvíli, kdy ona "volala", tak nabyla přesvědčení, že si vás přivolala. A tak volá celou dobu, kdy nejste doma. Je potřeba ji naučit, že přijdete i bez "volání"a ještě vás potěší tím, že bude v klidu. Jednou jsem to tu celé popisovala, tak se mrkněte. Ida poradte.cz/...
Samostatnost můžete nacvičovat i když budete doma,pelech dejte do jiné místnosti ,předpokládám že fena poslouchá když se jí řekne na místo . Nejdřív zkoušejte nechávat fenu na místě v jiné místnosti než jste Vy sama. Pokud tento povel neumí zavřete dveře .Zkoušejte po minutách ,než pochopí že zase přijdete . Pošlete na místo ,zavřete dveře a za 5 minut jako přijdete otevřete dveře ,necháte otevřeno ať fenka může zase odejít a Vy zase jakoby nic odejdete .Žádné chválení ,muchlání jak je hodná ,musíte ztoho udělat rutinu ,nic se neděje. Je to o trpělivosti Vaší a hlavně sousedů . Bohužel jste tento výcvik podcenila a teď to budete mít hodně těžké. V některých městech fungují i školičky pro psy ,kam ráno pejska odvezete a po práci vyzvednete. Ale zadarmo to nebude .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.