Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hmyz?

Od: kb odpovědí: 6 změna:
Prosím Vás, právě doma - v RD intenzivně hloubkově hubíme blechy ve všech jejich stádiích. Přinesly nám je domů kočky. Při generálním úklidu jsem doma našla na oblečení tento hmyz. Vše teď preventivně peru na 60 - 90 stupňů a po vyprání na sušáku venku na zahradě už to po oblečení zase lezlo. Pak jsem to našla i v kuchyni v pootevřených krabicích, do kterých téměř nechodíme, na igelitovych obalech nových polštářů uskladněných v předsíni, lezlo to i po mně. Kočkám se to topilo v miskách na pití (mají v sobě tabletu proti blechám). Je toho vždy víc u sebe, třeba na jednom svetru na sušáku lezlo i 5 kousků, v krabici jich bylo klidně i 30. Už jsem na "nervy", co to je, protože boj s blechami už mě vyčerpává a teď mám strach, jestli to také není nějaký nechtěný návštěvník. Je to docela malé, pár mm, ty docela rychle lezou, ti nejmenší pak zakrouti konec těla směrem k zádům a poskočí nebo popoletí. Myslím, že jde pořád o ten samý hmyz na fotkách, jen je to dospělejší. Děkuji moc za pomoc.
Co je to za hmyz?
Co je to za hmyz? #2
Co je to za hmyz? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nedokážu určit, co to je za hmyz, ale blechy to rozhodně nejsou. A myslím že Vaše kočky jsou v tom nevinně.

kb
hodnocení

Dobrý den, to vím, že to není blecha, ty znám teď bohužel až moc dobře. Jde o to, že jsem doma našla i toto a nevím, co to je ... Děkuji za odpověď a pomoc.

jp
hodnocení

0x

Myslím, že to první je smutnice, mám je taky všude. To druhé je asi něco jiného.

liska5
hodnocení

0x

Tohle smutnice nebude, na ni je to dlouhé.

Napadl mne okřídlený mravenec faraon. Nemáte doma faraony, ty maličké mravence?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, bude to asi nějaký druh třásněnky (možná ta zavalitá). Zdravím!

biolib.cz/...

doplněno 12.07.19 17:42:

Nemáte zač. Pokud máte v blízkosti bytu přírodu (pole, louku), tak tam to bydlelo původně a u Vás je to pouze (nezvanou) návštěvou.

kb
hodnocení

Dobrý den, děkuji. Prohlídla jsem si tento druh a je to tomu blízké. To "moje" rychle leze, vlastně to jenom lezlo a pak najednou poskočilo / odletělo kousek. Původně jsem myslela, že to ani křídla nemá, to jsem poznala až ze zvětšené fotky. Je to opravdu malé 1-3 mm, úzké a dlouhé, černé barvy, 2 tykadla a 3 páry nohou. Původně jsem si myslela, že to umi jenom lézt, nelétali to, to až venku, když sem to zkoumala víc, se to poroučelo pryč ... Děkuji za Vaši pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]