Nejste přihlášen/a.
Máme asi pětiletého psa, v roce a půl jsme si ho vzali z útulku, v poslední době se občas doma vyčůrá, nevím proč to dělá, ani jak ho to odnaučit, mám pocit, že to dělá naschvál, párkrát to udělal i před lety, když jsme si ho donesli domů, to se občas vyčůral do postele, ale to jsme ho odnaučili, jinak byl vychovaný k čistotě, nevím co s ním...
Zacala bych vyloucenim zdravotnich duvodu, takze navstevou veterinare. Pokud to zacne delat pes v peti letech, je do divne a bude to mit nejaky duvod. Potom bych pokracovala premyslenim o tom co se v posledni dobe v domacnosti zmenilo, venujete se mu stejne jako driv? Nemate miminko? Nemate noveho pejska? Zmenil se nejak denni rezim? Problemy v rodine? To a spousta dalsich veci muze mit na psa vliv.
Pokud jde o nektere rady vyse jako machani cumaku, uvazovani v pelisku, krik, to prosim rozhodne nedelejte. Nejsou to vhodne metody ani kdyz ucite stene, ani kdyz mate problem se starsim pejskem. Navic jak je videt, vas pejsek byl vychovany k cistote, a radu let nemel s pocuravanim problemy, takze podle me je jasne, ze musi byt vaznejsi duvod k tomu, aby to zacal delat a krikem a natlakem byste si mohli zpusobit jeste vaznejsi problem. Hodne stesit vam i pejskovi!
není nastydlý nebo jinak nemocný, pokud to tři roky nedělal, byl naučený, je to divné. Štěňatům se v tom máchá čumák aby se to odnaučila. Naše je, vyjma pár hodin v roce (Silvestr), venku a nikdy se vevnitř nevyčůrala (to třeba když jsme u někoho na návštěvě a nemá možnost celý den).
Musím oponovat - štěňatům se " v tom " čumák nemáchá, je to humus a nefunkční . Mnohem lepší je pozitivní motivace pochvalou a pamlskem, při vykonání potřeby venku. A neumožnit psu potřebu po celý den s tím, že to vydrží... No teda!
Nemá váš pes zvýšenou spotřebu vody? Mohla by to být cukrovka.
Pokud je to podle vás opravdu spojeno s chováním, tak zkuste www.ireceptar.cz//... a další díly
Jednou muž dělal kachlíky a byl celý den doma. Když jsem se o půl páté přiřítila z práce, bylo velké vítání se psem i s mužem. Endy začal pobíhat ke mě a ke dveřím. V hlavě mi blesklo, že chce ven, ale proč by měl jít ven, muž s ním určitě během dne byl. Pes se postavil naproti mě a štěkl. Pak šel k muži a vyloženě demonstrativně zvedl nožku na jeho nohavici. Z chlapa vypadlo, že s ním celý den nebyl venku. Chudákovi se fakt chtělo a udělal to tomu, kdo za to mohl. A měl to! Nemůže to být totéž? Fígl, jak nedovolit čurat v bytě, je uvázat ho k pelechu.
To mi dělala chvíli fenečka. Po 22.hod jsem s ní byla a v 6 ráno byla loužička. Tak jsem vzpomínala, jak na to a vzpomněla si. Po čurání jsem ji uvázala k pelechu a byl pokoj. Stačily 2 noci.
Nevím proč to dělala, byly jí 3,4 roky a čistotná byla. Čumák bych v tom čurání nenamáčela, ale ukázala bych mu to s velkým kraválem a nemluvila bych s ním chvili. Myslím si, že něco chce a nerozumíte mu.
Já Vás možná uklidním.Mám pejska už 7 let.Nebydlím v bytě a pejsek má celý den volnost,jak ven i domů a stejně má doma 3 místečka,která si vždy označkuje.Ví,že to nesmí,ale steně to děla a to e mám vychované.To očurání budy si označkoval,také se může stát+ ještě 2 fenečky,ale ty sou v pohodě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.