Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouk na skříňce - identifikace

Od: vitezslav odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu ohledně malých brouků, které jsem našel pod strečovou fólií na nábytku z druhé ruky. Obávám se, jestli to není nějaký dřevokazný hmyz. Rozměr je cca 3 mm. Po rozmáčknutí smrdí jako ploštice. Skříňka stála před převozem dvě noci před domem, tak to tam možná nalezlo z venku. Objevil jsem jich asi 7 ks. Žádné hnízdo nebo otvory ve dřevě jsem nenašel.

doplněno 29.06.19 11:47:

Doplňuji aktuální fotku odchyceného dospělce v lepší kvalitě. Tento má cca 6 mm. Prosím o Vaše názory.

Brouk na skříňce - identifikace
Brouk na skříňce - identifikace #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Druhý den se snažím dohledat a nenašel nic. Možná pro někoho jednoduché. V životě jsem jej neviděl. Odkud je ten nábytek z druhé ruky?

vitezslav
hodnocení

0x

Zdravím a moc děkuji za ochotu. Nábytek je z Brna, kde stál 30 let v ložnici ve slušné rodině. Žádná "exotika" by to být něměla. Včera jsem ještě objevil v šuplíku malé hnízdo s nějakými zbytky larev. Nevím ale, jestli to patří k tomuto broukovi. Na druhém kusu nábytku byli i s pilinami. Chytil jsem po bytě ještě pár broučků jiného druhu, které nebezpečně připomínají červotoče (viz poslední fotka, kde jsou oba parťáci spolu). Co si o tom myslíte? Jak se na to člověk soustředí, tak vidí brouky všude.:(

Brouk na skříňce - identifikace #3
Brouk na skříňce - identifikace #4
Brouk na skříňce - identifikace #5
jofa*

Je mi líto, že blíže nedokáži specifikovat druh který řádil a zřejmě ještě řádí v nábytku.

jofa*

Tak mne napadá, že ten první by mohl být některý z drábčíků. Drabčík?. Chtělo by to detailnější foto na oba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]