Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hmyz?

Od: lenka53* odpovědí: 5 změna:

Co je to prosím za hmyz? Objevilo se to před 3 dny, skáče to na člověka, trošku to štípne, ale je to hrozně otravný. Je to jen venku na zahradě a ve stínu. Velikost 1 - 2 mm.

Co je to za hmyz?
Co je to za hmyz? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, to je třásněnka - je jich více druhů, ale asi ta hrachová. Případně to je truběnka. Zdravím!

chovzvirat.cz/...

doplněno 27.06.19 05:56:

Nemáte zač. Mám zkušenost, že tato potvora se na zahradě vyskytuje hlavně v trávě nebo plevelu. Když je tráva v klidu (nechodíte po trávníku nebo ho nesekáte), tak tolik neútočí. Pokud je ta potvora vyrušena z klidu, tak útočí a ještě více útočí na člověka, který se potí. Já jako obranu volím (zbaběle) ústup do bezpečné vzdálenosti od trávníku a zároveň se plácám (na místech těla, kde se ta potvora zakusuje).

lenka53*
hodnocení

Děkuji moc za specifikaci. Jak prosím zabránit, aby ta trásněnka po nás nelezla? Je to nepříjemné. Zkoušela jsem off, ale ten nezabral. Děkuji a přeji pěkný večer.

lenka53*
hodnocení

Dobrý den, omlouvám se, že zase otravuji. Mám ještě nějaké dotazy. 3 dny stříkáme kytky (na nich trásněnky evidentně jsou, jsou cestičky na listech), a když sedíme na terase, kde jsou kytky umístěny, tak jsme jich plní. Stříkáme Mospilanem, momentálně nic jiného nemám, ale moc to nefunguje. Víte nějaký účinější potřik na ty potvory? A neexistujew nějaký repelent na člověka k odpuzení třásněnek, aby po nás pořád nelezly. Asi není moc jednoduché, se jich zbavit, že? Děkuji moc

jofa*

Karate. Jako repelent to ale není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]