Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strava kočky

Od: alb odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, může jíst kočka kuskus, pečino, zeleninu a jakou?

Děkuji za odpověď.

D.H.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pravidlo je jednoduché: Co kočka chce, to kočka může.

Nicméně syrové maso je pro predátora základ. Vegetariána z ní neuděláte.

72mona

Co kočka chce, to může? Opravdu? S takovým tvrzením bych byla hodně patrná. Stejně jako lidé chtějí kočky hlavně to presolené, příliš ochucené a výživově nevhodné. Nemluvě o věcech nejen nevhodných, ale i jedovatých. Zkuste nabídnout vaší kočce brzdovou kapalinu. Určitě ji bude chtít. A co kočka chce...

Neměřte to lidským pohledem. Kočky opravdu nejsou blbé a jejich žaludek stráví (skoro) všechno.
Brzdovou kapalinu jsem nezkoušel, ale třeba moje kočka má nejraději, když zalívám kytky, protože může pít tu vodu z misek pod květináčem (a té čisté a čerstvé vody, co má ve své misce si ani nevšimne).

72mona

@jethro - Já, jsem člověk, co vy?*smich*

Na vodě pod květináči nevidím zásadní riziko. Ovšem nechat kočce "volnou ruku" při výběru potravy je hazard. Majitel je ten, co určuje jídelníček (domácím kočkám).

Ten můj kocour je fakt všežravec a ano, dostává i lidské jídlo. Ochutnat, ne sežrat. Chtěl by i feferonový salát, sýr feta, bramborové lupínky, guláš, olej, čokoládu, hořčici... Nemyslím si, že je to něco, co patří do misky kočce (protože to chce). *nevi*

Moje kočka je venkovní, a často se chodí nažrat ke svým kočičím kamarádkám k sousedům (a možná nejen tam). Plus co si najde a uloví na zahradě. Takže ve výběru potravy má volnou ruku minimálně z 50%.

(btw domnívám se, že v dotazu jde taky hlavně o ochutnávání, snad i tazatelka si nemyslí, že kočka bude bez masa)

72mona
hodnocení

0x

Kočka může jíst vlastně všechno, ale to neznamená, že je to pro ni dobré. Ve větší míře či dlouhodobě by rozhodně neměla konzumovat jídlo určené pro lidi. Převládat by měla masitá strava, doplněná rostlinnou. Jejich zažívání je mnohem citlivější než psí "popelnice". Na druhou stranu... když se podíváme na některé krmivo určené přímo pro kočky, kolem masa to ani neletělo. *zmateny*

Tak to řeknu takhle. Ano, kočka může kuskus i zeleninu (třeba mrkev), pečivo bych nedávala. Chléb kvasí a ve všem je mouka, sůl...je to pro lidi. Dopřejte jí tedy maso (pokud ho bude baštit - ten můj mizera to nechce) nebo kvalitní konzervu či granule a doplňujte čím uznáte za vhodné (řídit se rozumem;)).

Docela hezky je to vysvětleno zde. M.

janaaa*
hodnocení

0x

Divila bych se,kdyby kočka dobrovolně jedla kuskus:) Moje kočka miluje kopr,pravidelně jí ho sázím na balkoně,kocour okusuje meduňku ale jinak milují šáchor a trávu.Když byla kočka kotě,měla ráda pomelo,ale teď už ho nejí.Oba jí olivy ale to jí většina koček.Kočky tak vajíčka na másle z lidských jídel,jinak si jí své kapsičky a granulky.U nás ani to syrové maso moc nejede...

figurek*
hodnocení

0x

asi víte, že pes byl kdysi dávno masožravá šelma a byl to člověk Homo Sapiens, kdo z něho udělal všežravce.

S kočkou se to nepovedlo. Masožravá šelma je v ní stále ještě schovaná a proto ji nemůžete krmit zbytky od oběda. Jestli chcete kočce přilepšit, kupujte jí chlazené kuřecí drůbky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]