Mam nove zaskleny balkon a stale se mi v posledni dobe objevuje v levem rohu trus nejakeho zvirete. Nikdy jsem ho nezahledla potrebovala bych vedet o jaky druh jde a jak se jeho navstev zbavit. Bojim se skla otevrit, aby mi nevnikl dovnitr. Mnohokrat dekuji za odpoveď.
Dobrý den, z fotky soudím, že jde o dolní venkovní parapet (odtokový plech) balkonu v patře. Tam se asi dostane jen nějaký drobný opeřenec (ptáček) a tomu odpovídá i velikost toho, co tam zanechává. Další možnost je myš(ka), která umí chodit i po fasádě, resp. umí to každá. Zdravím!
P.S. Bude to ta myška (viz obrázky z internetu pod pojmem "myší trus").
Opravdu by to mohlo být ptačí, pokud je kolem toho tmavého pevného i trochu tekutiny, či něco bělavého. Jak na to koukám, nevím nevím... Skoro bych řekla myš. M.
Podívejte se nenápadně po setmění, v noci. Někteří ptáci se vrací pravidelně po nějakou dobu na stejné místo přenocovat. Znám kolem domu místa, podle trusu, kam bych si mohl téměř s jistotu dojít v noci pro opeřence. Není to stálé ale jen po určitou dobu, období.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.