Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Mám takový menší problém.Před 4 dny jsem si koupila dvě potkaní slečny.Ta jedna(nelly)Je v pohodě,už se mně vůbec nebojí,blbne semnou a klidně už se i přitulí.Ale Laruška(to je ta druhá)ta je pořád plachá,maximálně si veme jídlo z mojí ruky,nebo se mi o ruku opře,ale kdybych na ni měla sahnout já,tak se snad zblázní.Když jí chci vytahnout z klece,tk lítá a snaží se schovat jen abych na ni nešáhla.Když ji"násilím" chytím,strachy se pokálí
Taky se bojí lézt do výšek v kleci,když se tam jednou dostala,musela sem ji sundat,protože se strachy klepala.Je to takový strašpytlík.No a právě teď nevím,jak to dělat s tím pouštěním.Nellynka se nebojí,ta by už mohla běhat,ale zase nechci abyběhala jen ona.Chci aby byly spolu,aby si na vše zvykaly najednou...ale nejspíž se teď budu muset víc začít věnovat Larušce,jenže to se zase bojím,aby se mi neodcizila Nelly...Co s tím?Máte nějaký návrh?Předem Moc děkuji za odpověď -Lenka
že se Nelly odcizí se bát nemusíš. Stačí když si ji vytáhneš k sobě tak 1x denně. S Laruškou musíš mít větší trpělivost. Mít ji u sebe, krmit ji z ruky, hladit ji a uklidňovat. časem by si měla na tebe zvyknout. Ale sem taky měla plachou potkanici a ať sem dělala co sem dělala tak sem ji nedokázala uplně ochočit.
Mám třetího potkánka ze zverimexu, a je třeba jim dát čas na rozkoukání a ujištění, že nic zlého nehrozí. Je fajn, že odvážnější Nelly jde bojácné potkynce příkladem. Nelámala bych to, ale nechala jim v kleci nějako dobu ruku, ať ji oňuchávají a občas tu malou jen pohladit, dát dobrůtku, ale násilím ven raději ne. Ale měla bych u klece nějaký fakt dobrý pamlsek a jak přijde sama k dvířkům, hned bych jí ho podala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.