Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím plašit strakapouda

Od: nikolaaa odpovědí: 8 změna:
Čím vyplašit strakapouda který každý ráno létá a klove nám do štítu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Existuje teorie,že stačí na ohrožené místo nalepit tmavý profil letícího dravce.(siluetu)Strkapoud se místu vyhne.Podle různých ohlasů to někde funguje,někde to ptáci ignorují.Prostě zkus to!

JABRAKA

hodnocení

0x

A čím vyplašíte ze štítu ty brouky? Strakapoud tam přeci nelkove zbůhdarma, něco mu tam chutná.

72mona
Brouci tam být nemusí. Strakapoudi takto často jen signalizují - označují teritorium. M.

hodnocení

0x
Mi strakapoud kloval do kovového anténního stožáru, kde určitě žádní brouci nejsou. Ano, vyznačuje si tak teritorium. Každé ráno mezi 6,10 - 6,40 hod. Znělo to jako kostelní zvon, jako zvuk ze záhrobí. Skoro strašidelně. Rozlehalo se to tak 200 metrů dokola. Pomůže buď silueta dravce nebo zavěšená cédéčka, která odráží světlo.

liska5
hodnocení

0x

Tak si na štít instalujte umělého ptáka. I to prodávají v Hobby Marketu. Je černý a vypadá, jako menší krkavec.

Podobného jsem asi viděl v sexshopu:-D
liska5

Tak to je plašítko tak do kláštera*smich*

wanesa*
hodnocení

0x

Já bych byla ráda,že mám blízko tak krásného ptáka strakapouda.Krmila jsem jednoho cca 4 roky přes zimu ,miloval plněné kokosy lojem s oříšky a dva roky se už u nás neukázal..Za chvíli nebudou,když není hmyz..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]