Existuje teorie,že stačí na ohrožené místo nalepit tmavý profil letícího dravce.(siluetu)Strkapoud se místu vyhne.Podle různých ohlasů to někde funguje,někde to ptáci ignorují.Prostě zkus to!
Mi strakapoud kloval do kovového anténního stožáru, kde určitě žádní brouci nejsou. Ano, vyznačuje si tak teritorium. Každé ráno mezi 6,10 - 6,40 hod. Znělo to jako kostelní zvon, jako zvuk ze záhrobí. Skoro strašidelně. Rozlehalo se to tak 200 metrů dokola. Pomůže buď silueta dravce nebo zavěšená cédéčka, která odráží světlo.
Já bych byla ráda,že mám blízko tak krásného ptáka strakapouda.Krmila jsem jednoho cca 4 roky přes zimu ,miloval plněné kokosy lojem s oříšky a dva roky se už u nás neukázal..Za chvíli nebudou,když není hmyz..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.