Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace brouka

Od: pavlouk odpovědí: 6 změna:
Prosim o pomoc s identifikaci brouka. Dnes se mi doma objevilo najednou asi 20 techto brouku. Nemuzu nikde najit o co se jedna. Krovky ma ryhovane a je dlouhy az 3 cm.
Identifikace brouka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Mrchožrout černý- Phosphuga atrata atrata. Někde poblíž asi nějaká zdechlina (mršina).

pavlouk
hodnocení

Ja jsem hledala a hledala a zjistila jsem, ze to je nejspis Necrodes littoralis. Ale kdo vi kde se tu vzali. Asi 30 jich bylo a uplne najednou.
jofa*

Tak to máte pravdu, že je to on. Tak jsem zase "chytřejší". Mrchožrout to je jistě, kde co hledají musíte prozkoumat.

JOFA, mrchožrout to je, ale né černý.Ten je velký jen 10-16mm, je nápadně široký a plochý, má nápadně úzkou hlavu a živí se téměř výlučně plži.Nejprve plže kousne do měkkého těla, ten se stáhne do ulity a brouk zaleze dovnitř za ním,vyloučí na něj tekutinu s trávícími enzymy a natrávenou kořist pak nasává. Holt i mistr tesař se někdy utne:-D.

jofa*

Máte pravdu, již jsem tazatelce potvrdil její určení. Mrchožrouta jsem věděl z paměti bez nějakého dohledávání, takže jsem to vyhodnotil na černého.

pavlouk
hodnocení

Kazdopadne dekuji za potvrzeni. Neni nad to ve 2 hodiny v noci sbirat po baraku brouky a pak 2 hodiny brouzdat po internetu a zjistovat co to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]