Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dva psi, kteří s námi žijí ve společné domácnosti . Jedná se francouské bludočky, jeden má 5 let a druhý 1,5 letý. Ani jeden není kastrovaný. Starší pes je strašný dobrák, ve všem mladšímu ustupuje.Ale poslední tři měsíce, řešíme , že mladší začal staršího napadat, prostě po něm bez důvodu vyjede. Starší se z prvu nechal, ale teď se už brání, ale stejně po bitce se raději někam schová. Zkoušela jsem vysledovat, zda je nějaká příčina, která to vyvolá - jídlo, hračka.Ale nepřišla jsem na to čím by to mohlo být, většinou když příjdeme z venčení a vejdeme do chodby, tak začne ten mladší vrčet a vyjede po starším. Venčím je každého na svém vodítku.Vím, že je to smečka a jedná se o postavení, ale je těžké rozhodout jak je pokárat. Mladší buldoček je ještě k tomu hluchý. Vím, že je to špatně, ale když se takhle poperou, tak většinou mladšího zavřu do chodby alespoň na 5min. Pak když ho pouštím, chovají se jako by se nic nestalo.Většinou jsou celé dopoledne doma sami, společně a nevím, jestli se tam spolu poperou. A nechci zavírat každého zvlášt. Děkuji za odpověď
Zdravím. Váš mladší buldoček prochází obdobím mezi pubertou a dospělostí. A tak jako každý "puberťák" na sebe upozorňuje a "vyskakuje si". Pokud po příchodu domů nemáte z bytu "kůlničku na dříví", znamená to, že se hoši mezi sebou porovnali, když jsou sami, nemají problém. Tím problémem jste vy. Tím, že mladšího zavíráte stranou, jim vlastně říkáte, že nemají být spolu. To je špatně. Oni spolu mají být, ale v klidu. Takže se chovejte tak aby pochopili, že rozbroje a vrčení ve vaší přítomnosti je nežádoucí. Vy jste šéf a bude klid. Ne že jeden smí být ve vaší přítomnosti a druhý musí být zavřený jinde. Proč? Taky to nechápu, tak jak to mají chápat psi. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.