Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakeho papouska co mluvi

Od: sardinkasro odpovědí: 18 změna:
chtel bych papouska ktery si na mne zvykene bude mi verny a bude umnet mluvit kdyby tak aby mi neuletel ale to byt nemusi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

2x

Nechcete těch zvířátek nějak moc? Zakládáte dětský koutek, mini Zoo? M.

sardinkasro
hodnocení

ne jenom skousim u ceho mi lidi nejvice poradej a s cim maji skusenosti to bych si poridil ale dobre si vsimate.pardon

hodnocení

1x
Hlavně nezapomenout, že papoušek je živý tvor a potřebuje několikrát denně X let v kuse čistou vodu, ovoce, zeleninu, celkově pestrou stravu a volnost. Pokud jen bude celý den zavřený v kleci a sám doma, moc te radosti k mluvení mít nebude.

emilka12*
hodnocení

0x

Záleží kolik do nej chcete investovat.Nejmenší a nejlevnější je andulka a musí být kluk.

Nám dobře mluvila i samička andulky.

hodnocení

0x
Kakadu je strasne sikovnej a chytrej papousek. Jak se nauci prvni slovo, tak pak hodne rychle pochyti dalsi slova a brebenti porad.
nox®

Ale že je kakadu zrovna papoušek vhodný pro začínající chovatele...

deka
hodnocení

0x

Ale pozor, andulky i dost křičí a někdy to leze i na nervy. Ale třeba by ti to nevadilo. U nás ve městě často potkávám paní, která s papouškem /je takový větší/ chodí i nakupovat. Prostě jde po chodníku a on jí sedí na rameni. Ale neuletí. No je nádherný. Počítej s tím, že chce mít i svobodu a prolétnout se po místnosti, nebo bude chodit po podlaze, po křesle a může kdekoliv zanechat hovínko. Možná by se to mámě ani nelíbilo.

nox®
hodnocení

0x

Pro začínajícího chovatele je nejvhodnější andulka nebo korela. Andulka může mít poměrně slušnou slovní zásobu, korela se zase nenaučí moc mluvit, ale napodobí různé zvuky a melodie. Trochu může mluvit alexandr malý, ti ale umí být pěkní darebové a solidní zásobu má třeba takový mníšek. Platí ale, že už potřebují trochu větší péči a pozornost.

bbbb
hodnocení

0x

Predevsim zadne zvire neni hracka musi mit denni peci a pozornost. Muzes koupit rucne dokrmeneho papouska ktery se necha vzit do ruky a neboji.Nas andulak se naucil prvni slovicka az po roce v domacnosti.

sardinkasro
hodnocení

jake zkušenosti mate s alexandrem malym. Ten se mi totiz nejvic zamlouva.
nox®

U alexandra bych asi doporučil ručně dokrmeného, jelikož mají dominantnější a osobitější charakter, může se hůře ochočovat a nebude to takový přítula (i když jsou vyjímky). Já třeba i s ručně dokrmeným slavil zdárný neúspěch. Není tolik náchylný na samotu, respektive neměl by mít problém s běžným chodem domácnosti, práce atd. Umí si docela slušně a pronikavě zakřičet. Co se týče chovu jako takového, není nijak náročný. Je zvědavý, takže si proleze kde co, krmení vybraná směs semínek, denně ovoce/zelenina, čerstvá voda a bude spokojen. Je to letec, takže je ideální, když má hodně prostoru a možnosti se proletět.

sardinkasro
hodnocení

a jak ma myt alexandr maly velkou klec

liska5
hodnocení

0x

Když nevíš, co chovat, přidám další tip: Chameleon. Můj vnuk má několik let chamíka od maličkého do dlaně, po mazla přes 3Ocm, který mu sedá na rameni. Netušila jsem, že on má doma oblíbené osoby, za kterýma vyleze z terárka. Překvapil, jak se přesně se západem slunce zavěsí na pokojový ibišek a usne,nebo jak vystřeluje jazyk na cvrčky v hrnku, aby se najedl a jak sbírá kapky nacákané rozprašovčem, aby se napil. Ovšem nejraděj si hraje s provázkama od žaluzií. On s nimi zápasí na zádech jako kotě a pak po nich vyleze na garnyž. A navíc mění barvu podle nálady a umí koukat každým okem jinam,

sardinkasro
hodnocení

a co treba plšíka

hodnocení

0x

Dobře se naučí mluvit amazoňan ale na toho si připravte tak 12-15 tisíc.

nox®
Peníze jsou u pořízení takového "mazlíčka" ta méně podstatná věc. Určitě bych nedoporučil amazoňana naprostému začátečníkovi, který ani neví, co poradně chce. Amazoňané jsou už docela nároční, potřebují hodně prostoru, rádi šplhají a okusují, jsou velmi společenští, potřebují vyváženou stravu s dostatkem ovoce a zeleniny, mají tendenci k tloustnutí a dožívají se poměrně vysokého věku, což neplatí v případě špatné péče.

hodnocení

0x

Mám doma pyruráka a je ukecaný dost.mamina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]