Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chytit pavouka

Od: adam97® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, jsem arachnofobik, mám panickou hrůzu z pavouků. Bohužel dva se mi teď zabydlili v kuchyni, menší sameček a relativně velká rychlá samička. Vylézají vždy pozdě večer ven. Neporadili byste mi, jak je mužu odchytit a vynést ven? Nemůžu s nima v místnosti být z výše řečených důvodů.

Děkuju za radu, Adam

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

15.06.19 11:45
hodnocení

7x

hodnocení

Děkuju za odkaz, asi si to pořídím, i když nejsem uplně stoprocentně jistý, že to zvládnu. Mám velice silnou fobii.

A.

hodnocení

5x

a co toto? zbozi.cz/...

hodnocení

3x

Chválím postup vynést ven, nikoli usmrtit obvzlášť trýznivým způsobem (přidusit, zlámat nohy, namáčknot na útroby vysavače a nechat pozvolna umřít vyčerpáním). Osobně používám sklenkci. Není potřeba, aby pavouk úplně stál, druhy co znám, jdou takto chytit i za chůze či lehkého běhu. Lze použít sklenice, nebo miska, kterou se pavouk přiklopí tak, aby mu neuvízla pod okrajem noha. Potom se mezi zeď a sklenici podsune tvrdý papír, aby pavouk neutek, až se od zdi ostraní. Poté se pod sklenici i spapírem umístí kniha s pevnou vazbou a takto je možný transport kamkoli. Lze takto chytat i větší mochy masařky, ty se chytají v letu, zezadu se na ně nasune sklenice větší rychlostí, než je její let a přiklopí se rovnoh knihou. Mouchy poblíž otevřeného okna (pod záclonou) lze poze nasměrovat sklenkcí ven - bez použití knihy.

72mona

Pokud člověk trpí panickými strachem z pavouků, nedokáže se k nim přiblížit, natož s nimi manipulovat. *hej*

hm*

Ano, tento způsob používám taky. Když se vezme vhodná sklenice, nebo třeba i sklenička s nožičkou, nebo váza apod., mělo by to vyhovět i člověku, co s těmi tvory nechce nic mít. Doporučuji určitě průhlednou nádobu, aby bylo na pavouka vidět při lovení i při přenosu pryč; ne kvůli obdivování, ale kvůli jeho bezpečnosti, abyste ho nepřibouchli okrajem apod. Pavouka pak přenáším jen s tím papírem, knihy netřeba; papírem uzavřená nádoba se otočí normálně dnem dolů, pavouk obvykle spadne na dno a většinou za pohybu není schopen vylézt nahoru, takže papír je jen pro jistotu.

odvaznazena
hodnocení

3x

Adam, jestliže trpíte panickou hrůzou z pavouků, tak všechny zde výše popisované dobré rady jsou vám nanic. I kdyby jste pavouka chytil do nastražené pasti, tak ho sám neodstraníte, ani se k němu nepřiblížíte, protože se rozklepete jako osika. Prostě musíte požádat někoho, kdo vám pavouka odchytit pomůže a vy při tom zalezte metr pod zem.

hodnocení

2x

Zkuste požádat souseda, já zase nezvládnu sršně a pro souseda je to brnkačka.

hodnocení

1x
Já je likviduju vysavačem :) tomu ještě nikdy neutekli *smich*

Tak to jseš skutečně borec *hej**zed*

15.06.19 21:10
Ty ne ;)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, vysavačem s trubkou (bez plochého nástavce na konci) - odsajete a vynesete i s vysavačem mimo byt. Zdravím!

72mona

Mám ve vysavači uzavíratelné sáčky, tak mohu nechat vysavač doma a vyhodit pouze ten sáček ;)

Použití vysavače je dobrá bezkontaktní volba *palec* Nám odvážnějším stačí sklenice a papír. M.

hodnocení

0x

Pod sklenici je to pro pavouka nejbezpečnější. Ale sám buďte opatrný a předem psychicky připravený. Já mám z pavouků panickou hrůzu. Jedno podobné chytání nedopadlo moc dobře:

Pavouk lezl po podlaze. A dost rychle. V obavách, že někam zaleze a v noci na mě zákeřně skočí, jsem popadla první věc vhodnou na přiklopení. Památný hrneček po prababičce. S pomněnkami... A volala jsem o pomoc. Přiběhl jedině pes. Hrneček vzal do tlamky. Pavouk utekl, pes pustil hrneček a bylo po hrnečku.

hodnocení

0x

Jsem pro ten způsob, kdy pavouka vyneseme ven. Přiklopím ho kelímkem a podstrčím papír.

liska5
hodnocení

0x

Přiklopím pavouka obratně skleničkou, podsunu tenkou plast destičku nebo tvrdý papír, vynesu ho na balkon a prudce vyhodím pavouka do etéru. *uf*

Také vynáším na balkon, vypustím ho na muškáty.

hodnocení

Co se týče odchytu pomocí sklenice, tak to nedám, nedokážu být pavouku tak blízko. Ale zavšechny rady mockrát děkuju.

A.

přesně tak,taky mám fobii,a chytit tu skleničku,kde je pavouk je nemyslitelné.Já vždycky uteču a pošlu tam manžela,ten volá až je čistý vzduch :)

hodnocení

0x

Včera byl v ložnici na zdi asi pavouk, ale trochu divný a pro odchyt moc vysoko. Po chvíli to sedělo na knížce, už jsem mela v ruce kelímek, ale byla to kobylka. :-D Vynesla i s knížkou na balkon a ona si přelezla na muškáty.:)

joudic*
hodnocení

0x

pokud nejste snehova vlocka a nevadi vam likvidace, existuji ruzne spreje a nebo 1 multifunkcni na letajici, lezouci hmyz a pavouky v jednom.. myslim, ze se jmenuje Cobra... nemusite se moc priblizovat a holt je pak treba vyvetrat smrad

wanesa*
hodnocení

0x

Já mám taky panickou hrůzu z pavouků,tak jdu na ně dost drasticky.že je u nás doma pavouk,na to mě upozorní v noci náš kocour,který najednou zmizí z ložnice,tak se jdu podívat,kde je a on sedí v obýváku a kouká stále ke stropu.Tak jsem rozsvítila a tam obluda chlupatá!První panika,lak na vlasy,ubrousek kuchynský,koště,baterka.Zastříkala jsem ho lakem na vlasy,byl o mráčený a když spadl na podlahu za skříň,tak to normálně bylo slyšet,jak to plesklo.No a potom jsem svítila baterkou pod skříň,lezl k nám,chytila jsem ho do ubrousku,řvala,protože se mi sotva vešel do dlaně a spláchla do záchodu.Brrr.ještě teď mám husí kůži..Pavouky raději likviduju,protože v dnešní době nevíte,který je jedovatý a já mám doma dvě kočky...

hodnocení

Tak jsem to včera vyřešil následovně: se samičkou jsem požádal o pomoc člověka, který se nebojí (tu bych nezvládl jinak), samečka, ten byl pomalejší, jsem vzal opatrně na smeták a vyklepal z okna ven. A měl jsem toho dost. nechtěl jsem pavouky zabíjet, to ne. Ale pak mám i problém se sršni (taky to tu někdo už zmínil) a to klidně použiju nějaký toxický prostředek. Děkuju za všechny odpovědi!

A.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]