Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem arachnofobik, mám panickou hrůzu z pavouků. Bohužel dva se mi teď zabydlili v kuchyni, menší sameček a relativně velká rychlá samička. Vylézají vždy pozdě večer ven. Neporadili byste mi, jak je mužu odchytit a vynést ven? Nemůžu s nima v místnosti být z výše řečených důvodů.
Děkuju za radu, Adam
Chválím postup vynést ven, nikoli usmrtit obvzlášť trýznivým způsobem (přidusit, zlámat nohy, namáčknot na útroby vysavače a nechat pozvolna umřít vyčerpáním). Osobně používám sklenkci. Není potřeba, aby pavouk úplně stál, druhy co znám, jdou takto chytit i za chůze či lehkého běhu. Lze použít sklenice, nebo miska, kterou se pavouk přiklopí tak, aby mu neuvízla pod okrajem noha. Potom se mezi zeď a sklenici podsune tvrdý papír, aby pavouk neutek, až se od zdi ostraní. Poté se pod sklenici i spapírem umístí kniha s pevnou vazbou a takto je možný transport kamkoli. Lze takto chytat i větší mochy masařky, ty se chytají v letu, zezadu se na ně nasune sklenice větší rychlostí, než je její let a přiklopí se rovnoh knihou. Mouchy poblíž otevřeného okna (pod záclonou) lze poze nasměrovat sklenkcí ven - bez použití knihy.
Pokud člověk trpí panickými strachem z pavouků, nedokáže se k nim přiblížit, natož s nimi manipulovat.
Ano, tento způsob používám taky. Když se vezme vhodná sklenice, nebo třeba i sklenička s nožičkou, nebo váza apod., mělo by to vyhovět i člověku, co s těmi tvory nechce nic mít. Doporučuji určitě průhlednou nádobu, aby bylo na pavouka vidět při lovení i při přenosu pryč; ne kvůli obdivování, ale kvůli jeho bezpečnosti, abyste ho nepřibouchli okrajem apod. Pavouka pak přenáším jen s tím papírem, knihy netřeba; papírem uzavřená nádoba se otočí normálně dnem dolů, pavouk obvykle spadne na dno a většinou za pohybu není schopen vylézt nahoru, takže papír je jen pro jistotu.
Adam, jestliže trpíte panickou hrůzou z pavouků, tak všechny zde výše popisované dobré rady jsou vám nanic. I kdyby jste pavouka chytil do nastražené pasti, tak ho sám neodstraníte, ani se k němu nepřiblížíte, protože se rozklepete jako osika. Prostě musíte požádat někoho, kdo vám pavouka odchytit pomůže a vy při tom zalezte metr pod zem.
Dobrý den, vysavačem s trubkou (bez plochého nástavce na konci) - odsajete a vynesete i s vysavačem mimo byt. Zdravím!
Pod sklenici je to pro pavouka nejbezpečnější. Ale sám buďte opatrný a předem psychicky připravený. Já mám z pavouků panickou hrůzu. Jedno podobné chytání nedopadlo moc dobře:
Pavouk lezl po podlaze. A dost rychle. V obavách, že někam zaleze a v noci na mě zákeřně skočí, jsem popadla první věc vhodnou na přiklopení. Památný hrneček po prababičce. S pomněnkami... A volala jsem o pomoc. Přiběhl jedině pes. Hrneček vzal do tlamky. Pavouk utekl, pes pustil hrneček a bylo po hrnečku.
Včera byl v ložnici na zdi asi pavouk, ale trochu divný a pro odchyt moc vysoko. Po chvíli to sedělo na knížce, už jsem mela v ruce kelímek, ale byla to kobylka. Vynesla i s knížkou na balkon a ona si přelezla na muškáty.
Já mám taky panickou hrůzu z pavouků,tak jdu na ně dost drasticky.že je u nás doma pavouk,na to mě upozorní v noci náš kocour,který najednou zmizí z ložnice,tak se jdu podívat,kde je a on sedí v obýváku a kouká stále ke stropu.Tak jsem rozsvítila a tam obluda chlupatá!První panika,lak na vlasy,ubrousek kuchynský,koště,baterka.Zastříkala jsem ho lakem na vlasy,byl o mráčený a když spadl na podlahu za skříň,tak to normálně bylo slyšet,jak to plesklo.No a potom jsem svítila baterkou pod skříň,lezl k nám,chytila jsem ho do ubrousku,řvala,protože se mi sotva vešel do dlaně a spláchla do záchodu.Brrr.ještě teď mám husí kůži..Pavouky raději likviduju,protože v dnešní době nevíte,který je jedovatý a já mám doma dvě kočky...
Tak jsem to včera vyřešil následovně: se samičkou jsem požádal o pomoc člověka, který se nebojí (tu bych nezvládl jinak), samečka, ten byl pomalejší, jsem vzal opatrně na smeták a vyklepal z okna ven. A měl jsem toho dost. nechtěl jsem pavouky zabíjet, to ne. Ale pak mám i problém se sršni (taky to tu někdo už zmínil) a to klidně použiju nějaký toxický prostředek. Děkuju za všechny odpovědi!
A.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.