Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křečík - váčky pod očima a pruh na zádech

Od: zuzi* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

mám dotaz ohledně křečíka džungarského. Koupili jsme ho dcerce asi před 14 dny, takovej ten klasickej šedej s černou čárou na zádech. Měli i jiné barvy, ale tenhle tmavší šedej se nám líbil.

Křeček normálně žere, v noci je aktivní, běhá v kolotoči. Přes den spí, jen občas ho malá vzbudí, aby si s ním na pár minut pohrála. Jenže poslední dny jsem si všimla, že má takový hrčky, nebo malé váčky pod očima. Nejdřív jsem se tomu smála, že to má kvůli nám, že se chudák nevyspí. Ale v souvislosti s bílým pruhem, který se mu udělal napříč přes záda, mám strach, aby nebyl nemocný a malá to třeba nechytla. Celkově nějak zesvětlal. Nemůže se třeba, nějak ještě probarvovat, když je mladej? To se mi ale nezdá, jako malá jsem tyto křečky měla taky a barvu měli pořád stejnou.

Prolézá ruličky od toaleťáku, tak jsem myslela, jestli to nemá třeba nějak zašpiněné od papírového prachu, když to uvnitř vykusuje. Zkoušela jsem mu to trochu vlhkým hadříkem otřít, ale nejde to.

Neví někdo, co to je? Jinak se chová normálně. Díky za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

samosato*
hodnocení

0x

Malá od křečka na 99% nic nechytne (maximálně nějaké blechy). O návštěvě veterináře jste neuvažovala?

ba*
hodnocení

0x
Není nemocný. V těch kapsách pod očima si schovává dobroty . A dobarvují se asi do roka cca. Myslím, že nemusíte mít strach

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]