Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na plemena psů, která vydrží 8 hodin(práce) v bytě. Je to byt 3+1, není zde hluk a nenapadá mě nic co by ho mohlo znervózňovat. Mamka totiž psa hodně chce. Po práci bychom pejska vyvenčili nakrmili ho, nalili novou misku s vodou.. Jde mi o to, aby nevyl, neštěkal, a neochcával nám zdi :D. Nechali bychom mu otevřené dvě místnosti, ve kterých je lino. A ještě jedno, máme dvě andulky, tak aby se s nimi snesl.
Myslím, že mamka nestojí pevně na zemi, a nechtěl bych aby pak pejsek putoval do útulku, proto se tady ptám. Prosím Vás spíše o vaše zkušenosti se psy kteří s vámi žijí v bytě, než o texty z wiki a encyklopedií.
Měli jsme pár týdnů doma štěně staré 4-5 měsíců. Děti za ním pokaždé spěchaly ze školy. Tak bylo doma samo asi 6-7hod.denně. Kňučelo,vylo, dělalo loužičky. K tomu dokázalo orvat tapety, ohlodat i futra u dveří, i když mělo žrádlo, vodu, hračky, hadry. Pak bylo odvezeno do domku se zahradou. Tam O.K.
Po zkušenostech postupně se třemi psy musím konstatovat, že pokud nemám zahradu, tak bych si psa do bytu nepořizovala. Je to tak na 14 let aspoň a non-stop denně. Co o dovolených? Gauč a koberec, to je samý chlup. Občas i piškot.
Dobrý večer, myslím si, že žádný z nás Vám neporadí takové plemeno psa, aby vyhovovalo Vašim požadavkům. Jde hlavně o povahu a tu má každý pes jinou.
"Po práci bychom pejska vyvenčili nakrmili ho, nalili novou misku s vodou.."
Tady nejde jen o to, aby měj pejsek co jíst a pít, ale také si musíte rozmyslet, jestli budete mít dost času na to, ho vychovat a dávat mu tolik lásky a péče, jakou bude potřebovat. Z této věty mi to vyzní, jako kdybyste si spíš chtěli koupit králíka a né pejska.
Ponechám stranou vhodnost psa v bytě. Osobní zkušenost - pes,který vypadá jako sheltie,20kg v dospělosti. Jako štěně vytažený z útulku,v bytě 2+1. První tři roky peklo,když byl sám,zničil,co mohl.Potom dospěl a bez potíží vydržel osm hodin sám v pohodě. Pokud jde o venčení,zvládl v noci 12 hodin. V osm večer ven,ráno v osm znovu ,bez problému.
Současný stav - smečka čtyř kusů. Krysařík 1rok,křepelák 2roky,ten sheltie 10let,NO 12 let. Na baráku,třikrát denně venku,když je hezky,jsou na dvoře. Když je hnusně,jsou uvnitř a nám vyzkoušeno,že mohu na osm hodin odjet,aniž by něco velkého provedli. V noci 12 hodin vydrží.
Takže asi každý pes se dá vychovat tak,aby vydržel. Jen na tom baráku jim je asi líp,než v bytě...
Mám jezevčičku z útulku. Je úplně zlatá. Ti lidi, kteří ji do útulku dali, se jí zbavili, protože doma štěkala. Oni na ni úplně kašlali a děti ji trápily. Mám ji taky v bytě v nájemním domě, ale řvala asi jen dva dny, třetí den pochopila, že nemusí zběsile hlásit. Že jí tady nikdo neublíží. Že jsme vedle ní, kdykoli se začne ježit a chystá se začít vřeštět. Od té doby je to nejlepší pes na světě. Když se vzduje a začne se nadechovat k ryku, stačí když řeknu: "Nic to není, klid." A splaskne. Máme ji asi tři roky a nikdy nám doma nic neudělala. Nic nerozkousala, nezničila, ani loužičku, ani bobek. Nic. Vydrží přes noc běžně 12 hodin a přes den 8 a vydržela by i déle, mám to vyzkoušené, ale nechci ji trápit. Jsem z ní nadšená. Pro jednoho odpad, pro druhého poklad.
Ale jezevčík by patrně s andulkami udělal krátký proces.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.