Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam britskou kocicku s pp v unoru ji byl rok a chvilku po te zacala mrouskat. S tim se omezila v prijmani potravy,coz zpusobillo i jeji ubytek na vaze,mrouskani me nevadi v zadnem pripade bydlim v rodinem domku takze tim nerusime ani sousedy,ale jde i to ze me kocicka zacala curat mimo zachudek! Zacalo to tim ze vbehla do loznice a vycurala se mi na postel vse jsem radne vydrhla a zbavila se zapachu,myslela jsem ze to byla nahoda,ale kdyz jsem se v noci vzbudila a kocicka se me vycurala primo na brich na perinu,zacalo me to byt divne,hodne jsem se ptala a psala i ma ruzne diskuze o kocickach bylo mi receno,ze kocicka znackuje podobne jako kocour,jelikoz nase princezna mrouska s prestavkami od unara doted i presto ,ze neni uchovnena jsem ji vcera odvezla za kocourkem,protoze me ji bylo strasne lito a hlavne ze moc neji,tim padem chradne,ale proc vubec pisi tenhle pribeh? CHTELA jsem se zeptat jestli nekdo nema podobnou zkusenost jako ja a jestli,tim ze bude ocekavat kotatka mi prestane znackovat? moc dekuji za vase rady i odpovedi
Chyby:
1) Není vykastrovaná. Toto bych okamžitě napravil. Tím se vše spraví.
2) Odvážení za kocourem. Nesmysl, kočička se nespustí s tím, koho mu ukážete. Toto nemá vůbec smysl, protože kočky jsou vybíravé.
Doporučím vám, jako každému majiteli kočky si přečíst nějakou knihu o kočičkách. Hodně jim pak porozumíte. Ovšem jako první věc bych řešil kastraci. Hodně to té kočce uleví..
Dobry den,dekuji za odpoved ale nechapu jak pisete ,ze se kocicka s kazdym nespusti? Kamaradka kocicky chova a jezdi s kocickama za kocoury ktere si vybira ona,a vzdy je kocicka uspesne nakryta. A pro nasi kocicku si zitra jedeme a podle toho co jsem videla a majitelka kocourka psala si myslim ze kryti bylo tez uspesne. Nechapu proc bych to mela resit hned kastraci? To jsem prave nechtela,jen jsem se chtela zeptat jak vyresit znackovani kocicky a jestli kdyz bude nakryta prestane? Mozna jsem otazku spatne formulovala : DEKUJI
Nektere kocky pri riji znackuji podobne jako kocouri, takze pokud je to vas pripad, pak by pripadna gravidita kocky mela pomoct.
Kocka se muze uchovnit (vystavit na vystave v otevrene tride, kde ziska znamku "vyborna") od veku 10mesicu. Vystavy se poradaji cely rok prakticky kazdych 14dni, takze je mi trosku zahadou, proc kocka nebyla uchovnena. Tim, ze nakryjete neuchovnenou kocku s PP, porusujete chovatelsky rad, pokud jste organizovany chovatel. To co popisujete, je uplne normalni prubeh rije, nic neobvykleho. Kocky maji rije po cely rok, nektera casteji, nektera mene casto a nektera permanentne bez prestavek az do nakryti. Vase jednani bylo ukvapene, byt vami tak okamzite kontaktuju hlavniho poradce chovu a snazim se to nejak vyresit, aby kotata dostala PP.
Kocka muze mit dalsi riji treba 3tydny po porodu, to ji nechate nakryt znovu a pak znovu, kdyz chovatelsky rad povoluje pouze 3 vrhy behem 24mesicu?
dekuji vam za rady,kocicka mela rok v unoru takze chovnost by mela uznanou az od roku,zrovna vystava nikde nebyla,zadala jsem o radu o predbezne uchovneni,coz jsem si zjistila ze to jde,ale nikdo se mi ČsCh neozval a neporadil mi,to ze porusuji nejake podminky jsem nikde necetla,ale myslim si ze je dulezitejsi zivot kocky.
"kocicka mela rok v unoru takze chovnost by mela uznanou az od roku"
Kocku lze ve vyjimecnych pripadech na doporuceni veterinare nakryt uz od veku 9ti mesicu, kdy se uchovneni udela dodatecne po odchovani kotat. Toto je treba konzultovat s hlavnim poradcem chovu pro kategorii III - kratkosrte kocky.
"zrovna vystava nikde nebyla
Vymluvy vymluvy. Vystavy samozrejme byly a to v prosinci v Ostrave a Plzni a v unoru v Praze a Usti nad Labem, v breznu opet v Praze a v dubnu v Hradci. 13 vystav od zacatku roku do konce dubna.
"ze porusuji nejake podminky jsem nikde necetla"
Neznalost chovatelskeho radu neni omluva, je vasi povinnosti se s nim seznamit. V pravech a povinnostech chovatele se jasne pise, ze je zakazano odchovavat potomstvo bez PP z rodicu, z nichz kterykoliv patri k nekteremu plemeni a pouzivat k pareni zvirata bez platne chovnosti. Tim, ze vam jina chovatelka nakryla neuchovnenou kocku poruzila rad take ona.
"nikdo se mi ČsCh neozval a neporadil mi"
Jak jste CSCH kontaktovala a koho primo? Plemenna kniha se oslovuje primarne pisemne a to pochopitelne trva dlouho. Pokud jste psala na plemennou knihu mail, mate smulu, protoze pracovnice je dlouhodobe nemocna a na maily nereaguje. Ale tato skutecnost je uz nekolik let znama. Prvni koho se ptat je chovatel, od ktereho mate kocku, potom vybor Zakladni organizace (t jsou ti lide, kteri poradaji clenske schuze, od kterych mate clenskou prukazku a prihlasky na vystavu), kde jste clenem, pak poradce chovu a jako posledni plemenna kniha. Proto tu ty ruzne funkce take jsou, aby bylo na koho se obratit. Kontakty jsou na www.schk.cz/schk.
"je dulezitejsi zivot kocky"
Doufam, ze jste na to myslela. Co vam rika problematika krevnich skupin u britskych kocek? Znate vubec krevni skupinu vasi kocky a kryciho kocoura? A dalsi geneticka onemocneni u britek? Co smrtelne HCM? Mate testovanou kocku? A je testovany kocour?
Kocka vam mroukala 2 mesice. Kolikrat za tu dobu stihla mit riji? To co popisujete je uplne normalni a neni to duvod ani pro predcasne uchovneni (kdyz kocka mela riji az v roce) ani pro kryti neuchovnene kocky. Co pak maji delat chovatele plemen, ktere maji prvni riji v 6ti mesicich? A znovu opakuji, ze kocka muze mit dalsi riji uz 3 tydny po porodu. Jak budete postupovat pak? Chovatelskym radem je pocet vrhu limitovany, takze chovatel ma po vetsinu roku doma rijici kocku, pokud do ni necpe hormony, ktere kocku poskozuji. Pokud vam prijde, ze rijici kockka trpi a ze to ohrozuje jeji zdravi, nechte ji vykastrovat a mate po problemu.
Kocicku mam testovanou na vsechna onamocneni(Felv,Fip a Fiv i ma vysetreni na Hcm) mam ji i naockovanou a zjistenou krevni skupinu o svou kocicku se radne staram a myslim si ze u me urcite nicim nestrada,kdyz jsem si ji porizovala s finacnimi naklady jsem pocitala dopredu a v zadnem pripade kocicku nemam jako nejakou vkladni knizku abych na ni vydelavala penize! Puvodni otazka se tykala znackovani kocky. Ale ipresto vam dekuji za imformace kterych i pres kontaktovani chovatelu kocek ani Čsch mi nikdo nezdelil
Ahoj, tak tenhle problem mame taky. Kocicka zacne mrouskat, vystrkovat zadek, v noci vymnoukava a znackuje. Mame kocicku v byte, ma uz 8 let. Je zdrava a fit. A proto bych se chtela zeptat, zda-li je jeste mozne v tomhle veku kocicku vykastrovat? Popr. jake by to nesla rizika?
Predem diky za odpoved.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.