Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý hmyz v bytě, co to muže být?

Od: kopretinka* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. Včera manžel objevil v bytě hmyz, je hrozne malý, řekla bych, ze lozí z pohovky, jakmile si na ni sednu mám jich na sobě minimálně 6.nevim jestli nás kousou, nikdo nic nemáme ale jak rychle lozi tak jde cítit svědění.. Menší jsou jakoby průhledné, větší (max milimetr) jsou červené nebo tmavé a po zabití plné krve.. divala jsem se štěnice a milion dalších druhu hmyzu ale nic co by mohlo být ono.. máme novostavbu ale byt je moc vlhký, navíc roční syn má uchylku všechno vylévat do gauce, tak bych řekla, ze vítr fouká odtud. Zkusím přidat fotku ale opravdu jsou tak malé, ze toho nejde moc vidět. Moc dekuji za odpovedi
Malý hmyz v bytě, co to muže být?
Malý hmyz v bytě, co to muže být? #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je něco plné krve, tak jsou to štěnice! Rychle volejte odborníka na zlikvidování.

kopretinka*
hodnocení

Tomu jsem volala hned včera jak jsem to zjistila, když jsem mu to popisovala tak nevěděl, co to muže být. Říkal ať pošlu fotku ale ono je to tak malinké, ze to nejde nafotit.. divala jsem se a četla o stenicich ale ani nymfa to určitě nebude.. opravdu to na ne nevypadá ani trosku.. blechy, klíšťata, štěnice, Šváb, rus ani jedno z toho. Hodně jsem procitala diskuze, hodně nám lozi i po monitoru ale nic co by se tomu podobalo. Trosku má podobu se sametkou ale ani ono to asi nebude.. jestli nás to kouše tak nikdo nic nemáme, ani jakoby kousnutí od komára, vyrazku proste nic. Jen to ze sebe chytame, hrozne rychle to lozi takže se to dá najít ale ty malinke mají barvu kůže a špatně se hledají ale to svědění ukáže kde jsou

kopretinka*
hodnocení

Ještě bych chtěla říct, ze jich máme v bytě opravdu hodně. Už jsem jich našla par na zemi u pohovky, tři v posteli, na manželovi asi nejvíc, na dětech i mě se jich také par našlo. Tím, ze jsou malé a pohovka je tmavá tak na ni nejde nic vidět, ale divala jsem se pod gauč, zahyby i matrace a nikde jsem nic nenašla. Hrozne mě zajímá co to muže být. Deratizator přijde až zítra

Uvidíte, že to budou ty štěnice. Jak se rozmáhá cestovní ruch, tak si je člověk může přinést i takto. Znám případ, kdy je donesla holka po jediné noci v hostelu domů a pak se s tím doma mordovali jakou dobu.

kopretinka*
hodnocení

To bylo první co mě napadlo. Vím, ze přinést do bytu je jednoduché, ze dávno neplatí, ze jsou ze špíny. Ale i tak je to dost nepříjemné vědět, ze v tom bytě něco lozí a i po nás. Hrozne mě to štve, mám nový byt, mám uchylku pořad uklízet a jsem extrémně cistotna, 1x týdne desinfikuji byt a teď tu mám jakousi hnusnou havěť :( ale jak říkám, mám dva syny a ten roční je chuligan, pořad něco vyleva do gauce a s manželem jsme před měsícem vtipkovaly, ze tam něco bude

72mona
hodnocení

0x

Zkuste trochu lépe vyfotit, nebo na to mrkněte lupou. Štěnice jdou poznat, a hlavně, většinou prvně zjistíte, že vás něco kouše (hlavně v noci), a až pak se zjistí jejich výskyt. *nevi*

kopretinka*
hodnocení

Oni fakt lip vyfotit nejdou. Ty větší nemají ani milimetr a štěnice by měly vylézat v noci a kousat. My žádné známky kousnutí nemáme a teď, během minuty jsem na sobě našla další dva a jednoho co lezl po zemi a druhy po stole.. jim je jedno jestli je den nebo noc, vylézají pořad :(. Ty menší po zabiti krev nemají, ale ty větší a trosku tmavší už ano. Řekla bych, ze vzhledem vypadá jako klíště ale není to klíště. Zkusím najít většího a lépe vyfotit, ale moc tomu nedávám

sykorkaa
hodnocení

0x

štěnice to nebudou, ty vypadají jinak - a i to, že jsou "nacucané krví" může být jen váš dojem - některý hmyz má v sobě červenou tekutinu normálně... každopádně je to nepříjemné :( ...já mám ve venkovní pohovce podobné mini potvory, ale ty vypadají jako čárky - taky už si tam nechci sedat, hned to po vás leze, fuj :( bylo by fajn, kdybyste pak napsala, co na to deratizéři, co to bylo? hezký den!

liska5
hodnocení

0x

A není to sametka rudá? Já je znám jenom venku, ale co kdyby se nastěhovaly..

kopretinka*
hodnocení

Na sametku jsem se divala ráno a taky to není. To je hrozné, cely den přemýšlime co to muže být. Teď jsme objevily, ze se usídlili na okně přímo nad gaucem. Dam zítra vědět, jak to dopadlo s deratizatorem

liska5
hodnocení

0x

Tak nějaké jiné svilušky? Některé jsou tak mrňavé, jako mikropavoučci. Jsem zvědavá, co Vám ten člověk z desinsekce řekne. Napište to pak tady..

kopretinka*
hodnocení

No uvidíme, akorát mi psal, ze za chvíli zavolá. Jsem zvědavá i na to, kolik taková deratizace stojí. Počítám s 2.000,- :(

kopretinka*
hodnocení

Tak teda deratizator váhal ale měl šikovného kolegu doktora a zjistily, ze se jedna o čmelíka holubí nebo ptačí. Máme podkrovku a velký výskyt holubů, dokonce pod okny mají hnízda
Jsem rada, ze to snad bude za námi. Deratizaci budeme platit z fondu oprav a celková cena za malý být je 3.500,-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]