Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v pondělí byla na kastraci a pořád skáče na okno a škrábe dveře,protože má někde venku 7 týdení koťata. Lékař říkal, že koťata se o sebe postarají,ale bydlíme u lesa a jídlo tam nikde nemají,protože nevím,kde jsou. Můžu kočku už pustit ven i když hodně pospává?
No, to je dilema.
Kastrace kočky je celkem složitý zákrok oproti kastraci kocoura, takže je vždy větší riziko, že se něco po... Vrátila by se na krmení? Pokud ano, riskla bych to a pustila ji (a ještě ji zkusila sledovat). Protože není třeba kontrola 24 hodin denně, ale třeba jen jednou denně - jestli stehy drží. Pokud jistotu nemáte, zkusila bych ji vyvést na postroji a vodítku. Já takhle vodila kočičku po mozkové příhodě. A šlo to. M.
To je vaše kočka?
7 týdnů stará koťata se o sebe rozhodně nepostarají. To ani nevíte kde jsou, nechodíte je krmit? Jako je normální nechat kočku kastrovat ve chvíli, kdy koťata alespoň začínají přijímat pevnou stravu, takže pár hodin bez matky vydrží. Není správné kastrovat kočku a nechat koťata někde chcípat.
Kdy pustit ven je otázka toho, jakým způsobem byla kočka kastrovaná. U venkovních koček, u kterých se předpokládá rychlé vypuštění ven, by to mělo být samovstřebávacími stehy bez nutnosti následné kontroly a vyndání stehů. Z takto vykastrované kočky pak žádné stehy nečouhají, ona nemá tendenci si je lízat nebo vykusovat, takže může být puštěna ven druhý den po kastraci, až se v teple! (zvířata po narkoze mají narušenou termoregulaci, proto je to teplo důležité) vyspí. Pokud je rána zašitá vyndavacími stehy, vypustila bych ji až po vyndání stehů, tedy zhruba 10. den. Pokud má někde koťata a chce ven, pak bych jí asi pustila, už s ohledem na ta koťata. Ovšem dala bych ven misku s nějakým hodně chutným jídlem, aby ji to lákalo se vrátit.
Kočky jsem se ujala když byla březí a přišla ke mě ,ale koťata porodila u sousedů,kteří je tam nechtěli a nešla chytit. Před třemi dny mi soused řekl, že u něho nejsou, že všechno prohledal a že si nepřeje,abych tam nosila jídlo za plot. Jsou to venkovní kočky a nikoho to tady nezajímá. Zrovna dnes jsem viděla cizí kočku, jak šla přez zahradu a ještě jí viselo kotě z ... Na vyndání stehů jedu příští týden. O kastraci a datumu rozhodl veterinář. Pokud dám ven misku s jídlem,sní to cizí kočky. Zkusila bych jít ven a vzít jí na vodítko,ale žádné nemám. Na jídlo ke mě kočka chodila,ale bojím se, že když jí pustím už se nevrátí a v té mokré trávě,aby se jí ta rána nějak neotevřela.
Byla v pondělí a je středa. Jasně že ji pusťte ven, klidně jste ji mohla pustit už včera.
Moje kočka se po narkóze dvě hodiny motala jak opilá, pak se ještě přes noc prospala a byla ok.
Tady jde asi hlavně o to, aby rána alespoň trochu srostla a koťata kočku "neotevřela". Řekl bych, že jste to špatně načasovali.
O načasování rozhodl sám pan veterinář. Kočky jsem se ujala když byla březí a nikdo se o ní nestaral.
Ale ne, načasované to je dobře. Koťata už by měla přijímat kromě kojení i tuhou stravu. Kočka může být znovu březí 3 týdny po porodu, kastrovat lze v první polovině březosti, březí je 2 měsíce. Průser je, že koťata jsou bůh ví kde a sama. 7týdnů stará koťata si fakt nic neuloví. Kdyby byla doma nebo alespoň někde na pozemku, kde by mohla dostat jídlo, o nic nejde.
Včera večer jsem jí pustila,protože tak brečela u okna, že jsem to už nevydržela,ale dodnes se nevrátila. Byla po kastraci určitě zesláblá a musí mít hlad. Snad se jí nic nestalo,ale asi pořád hledá koťata, které soused určitě odehnal nevím kam
@hankas - a máte možnost se po ní podívat? Víte, kde se pohybovala? Mně by to nedalo a šla bych ji hledat. Zkusila jste jít za ní, když jste ji vypustila?
Šla jsem za ní,ale prolezla plot k sousedům. Vím kam chodila ke koťatům,dnes jsem jí hledala a volala,ale nic
Nevzdávejte to, pokud k vám byla zvyklá chodit na krmení, věřím, že se ukáže. Udělala jste, co jste mohla, tak teď se uvidí. M.
Kdyby je jen vyhnal, tak je kočka najde, to už by se navzájem uslyšeli. Volá totiž nejen kočka, ale i koťata. Neodešla by moc daleko od místa, kde to znají. Ta musí být buď někde zavřená nebo mrtvá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.