Dobrý den, v pátek jsem venčil našeho psa. Shodou náhod jsme při procházce narazili na paní, která nás absolutně nesnáší a pořád vymýšlí, jak nám znepříjemnit život. Tentokrát to odnesl pes. Když nás minula, pes na ní skočil, ale nedoskočil, ani se jí nedotkl, byl na vodítku a včas strhnut. A stejně by jí nic neudělal. Paní běžela dál. Po pár hodinách však přišla s tím, že jí pokousal náš pes a odjela do nemocnice, kde jí !škrábanec! vyčistili. Nyní paní marodí a žádá po nás odškodnění a vyhrožuje policií. U “incidentu” nebyli žádní svědci. Dá se s takovým případem něco dělat? Díky za odpověď
Nenechte se "zblbnout". Paní žádnou náhradu neposkytujte, dokud nepředloží lékařské potvrzení o rozsahu zranění a o tom, že bylo způsobeno psím kousnutím.
A jinak pozor na to, co říkáte - výrok "stejně by jí nic neudělal" není zrovna vhodný pro případné jednání s úřady.
Nejsou svědci takže tvrzení proti tvrzení. Mám škrábanec a řeknu, že mě pokousal Váš pes i kdž nevím kdo jste. taky budete nervózní když Vám pohrozím policií?
Mimo to.. pes, který skáče po lidech je pes nevychovaný! Né jednoho jsem už nakopl.
Nemusí být nevychovaný. On cítí ze svého pána i přímo od toho potenciálního agresora ohrožení a reaguje. Pán ho musí zastavit.
jankasparek
Je to tak. Psovi jsou 3 roky, od mala jezdilme po výstavách, má jich za sebou desítky a nikdy žádný problém. Ani na velkých výstavách, kde se pohybují tisíce lidí. Poprvé se mi stalo, že na někoho takhle reagoval. Paní běžela a neměla ani potřebu uhýbat, mi naopak uhýbali jí a on ještě něco vyndavala z ledvinky. Myslím si, že to pes tak bral.
Je ovšem otázka jak dopadne vyhodnocení kamerového záznamu ze kterého bude vidět, že pes po ní skočil. Sice nedoskočil.. ale to je názor ev výklad jedné strany.
Nikde v okolí právě žádné kamery nejsou. Navíc o kus dál je parčík, kam chodí hodně lidí se psy. Takže si myslím, že se to klidně mohlo stát tam, nebo si to paní zavinila někde sama. Už jsme měli incident, kdy si ublížila sama a pak se rozhodla obvinit nás. Jelikož jsme od ní chtěli mít klid, zajeli jsme se psem na veterinu a nechali ho prohlédnout. Papír o prohlídce máme.
Já bych se jí nejdřív zeptal, kolik těch peněz chce. Pak bych jí je dal a následně bych podal trestní oznámení za podvod a vydírání.
Jako možná přijdeš o nějaký peníze, ale za ten zážitek, a možnost jí tahat po soudech s tím že ji bude hrozit vězení to podle mě stojí. Dobré je si s ní předtím o tom hodně povídat, vzít si smartphone a všechno si nahrávat a oznámení podat až budeš mít něco v ruce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.