Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro chovatele boloňáčků a bišonků

Od: aja1946® odpovědí: 10 změna:

Ze tito pejsci nemají řasy a trpí proto na rezavé podobočí,he mi známo. Ale můj pejskek tím nijak zvlášt netrpěl, stačilo utírat vatičkou, ve vyjímečných případech jsem na čištění použila nějakou vodičku z psího obchodu, ale teď je to doslova hrůza, má to rezavé několik cm pod očkama a dokonce i na bradě, zřejmě půjde o alergii na vysokou trávu, protože v Praze ji teď na sídlištích vůbec nesekají. Zkoušela jsem mu kapat Ocuflash, utírám několikrát denně, pužívala jsem pár dní i tu vodičku ale nemizí to a doslova to přibývá

Pozoruje to někdo taky a nevite co s tím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pěkný den,

moje fenka na to trpí také. Čistím pod očkama každý den. Normálně ji to vymývám psím šamponem,to jediné pomáhá.

doplněno 27.05.19 19:17:

Ten šampon tu špínu rozpustí.

hodnocení

Špínu? Ale tam ic hmotného není, jen obarvená srst.No zkusit to mohu. Ale je divné, zže se to vyskytlo až teď.

Možná jsem Vás špatně pochopila nebo se vyjádřila neobratně. Mé fence se dělají u očí takové černé bouličky a je to většinou z prachu z venku. Jediné,co na to zabírá je právě ten psí šampon. Nevím,jestli na narezlou srst pomůže,ale ve zverimexu nám říkali,že pokud koupíme šampon s bělícím účinkem,že by to mělo pomoct i od té narezlé srsti a opravdu to zabírá. Zkuste to a uvidíte.

hodnocení

Ale on tam nemá ani ty černé ani iné bouličky, jen tu rezavou srst i tu ostříhanou pod očima a zasahuje to u i níž a má trlapky

hodnocení

0x

Před časem jsme se s jednou paní bavily o psech. Z hovoru jsem vyrozuměla, že jejich boloňačka má trochu rezavé chlupy pod očima poměrně často, ale stav se nápadně zhorší po nějaké konkrétní stravě. Na víc si nevzpomínám. Příležitostně se zeptám a dám vědět.

hodnocení

Větši nou po kuřecím a pšenici, ale právě to můj pes nejí.

epik
hodnocení

0x

Prostě psovi slzí oči (a zda je to v normě či má jiné problémy s oči to by posodil veterinář) ty barví srst, jelikož máte bíléh psa je to hodně vidět, musela byste pečlivě a hlavně pravidelně tuto srst čistit a jsou nato speciální vodičky. Když to neděláte vypadá to jak píšete.

hodnocení

Mýlíte se. Ne všem bílým psům se to dělá, znám i takové, kterým se ,to čistit nemusí. al já mu to otírala pravidelně a několik let problém neměl.

hodnocení

0x

veterinarninemocnice.cz/...

Zde píše veterinář, že to jsou ucpané slzní kanálky, které je vhodné propláchnout (v narkóze).

hodnocení

Pokud jde opravu o ucpané kanaálky, tak vám oftalmologové vám řeknou, že se to do dvou let udělá znova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]