Nejste přihlášen/a.
protože mám velmi živou fenku asi 2,5 letou tak bych ji chtěla zpestřit vycházky tím, že ji vezmu když pojedu na kole, začínáme se to učit ale moc nám to nejde , máte někdo metodu jak se to naučit a nezranit sebe nebo fenku. díky za radu.
doplněno 04.05.09 16:44:Díky za rady, samozřejmě jsem zjistila že mít na vodítku a držet v ruce a jet na kole nejde byt jsme jely po lesní cestě ale ještě k vaší radě , že ji dáte k noze a jedete , když dám povel k noze tak se řadí k levé ale já ji potřebuji dostat napravo, tak to nějak nemohla pochopit, ale pak jsem šla vedle kola a pamlskem ji lákala k noze zprava tak snad to pochopila ale nemám ještě odzkoušeno, učit to denně?trénujeme v přírodě do města si vůbec netroufám , za jak dlouho se to ten váš naučil a co máte za rasu já mám pitbulku asi kříženou je to nalezenec tak to jistě nevím. ještě jednou díky.
Jenom bych dodal, že některá města nebo třeba i jen místa (parky) mají omezení v tom, že pes by tam neměl být puštěný na volno - a je jedno jak moc vás pes poslouchá.
Takže pokud budete mít psa na vodítku a pojedete na kole, může vám dát pokutu státní policie. Pokud poběží pes volně vedle kola, mohla by to s troškou smůly být pokuta třeba od měšťáků...
chodí u nohy? Poslouchá, zná základní povely? 2,5 roku je už celkem dost pozdě na učení nových kousků. Já to nikdy necvičil, pak jsme jednou také kolem asi druhého roku vyrazili. Prvních 500 metrů nebo kilometr jsem nevěděl zda to přežiji. Já té své prostě řekl že poběží no a po pár stech metrech už to šlo. Dopadlo to dobře. A to jsme jeli přes město protože jsem myslel když celkem poslouchá tak kolo bude něco podobného. Příště bych volil nějakou klidnější komunikaci. Nevím zda je nějaký speciální trénink, asi jako vše ostatní, nedat nažrat a pak za kousek kdy správně půjde či poběží odměnit. Hlavně nepřivazovat psa ke kolu nebo si omotat vodítko. Buď poslouchá a poběží na volno vedle kola nebo vodítko VOLNĚ v ruce. Pokud někam jedeme tak ji držím, někdy i hodím vodítko na řidítka ale je to risk. V prvních týdnech nebo měsících bych to neudělal. A lidi někdy špatně koukají na rtw bez vodítka a náhubek nemáme.
mě by celkem stačilo kdyby za snížené viditelnosti blikali a svítili, nejezdili vedle sebe a pokud jedou po chodníku tak aby to nestřihali na přechod pro chodce jako že jsou najednou chodec protože zareagovat na chodce (4 km/h) vstoupivšího na přechod nebo na cyklistu (18 km/h) je dost velký rozdíl a nemuseli by ani fanaticky využívat podjíždění na křižovatkách.
Jak presne si to predstavujete?
Vy jedete a na voditku vedete psa? Na to rovnou zapomente. V nejmene vhodnou chvili vas z kola strhne, vbehne vam pod kolo a vy ho prejedete, spadnete, rozbijete si nos, v horsim pripade spadnete pod projizdejici auto...takovych uz bylo. Je to ten nejstupidnejsi napad, jaky muze majitele psa napadnout.
Pokud vam jde o vozeni psa v nejakem kosiku, tak jde jen o to, udrzet ho v klidu sedet. To lze pevnym prikurtovanim, aby mohl jenom sedet a nemohl se postavit.
Pokud budete jezdit ve volne prirode, tak pes muze behat volne a nepotrebujete nic cvicit, ale pak je otazka, jak se do te volne prirody hodlate s tim psem dostat.
Můj manžel má dobrou zkušenost s tím, že vodítko upevní ne k řídítkům, ale k té tyčce, která vede od řídítek ke kolu (krček se to jmenuje?) I když pes trochu cukne, je manžel schopen to nějak ukormidlovat, zatímco vodítko na řídítkách je nejkratší cestou ke karambolu. A pes se zakrátko naučil klidně běžet vedle kola.
proč se ptám, no abych tu pokutu nedostala, až se Bára naučí běžet vedle mě a poběžíme třeba i pokomunikaci, já ji chci naučit bez vodítka taky proto jsem tuto diskusi začala, vím že ji mít na vodítkunebo přivázanou k tyčce nebo na řidítkách je téměř sebevražda, ale hlavně ji chci umožnit pohyb který ona tak vyžaduje, a normální vycházka je bud na dlouhém vodítku nebo její výlet za stopou a pak čekání nebo návrat každá sama, bydlím u lesa tak její návraty jsou rychlé ale tomu chci zabránit tak cvičíme a chodíme na stopovačce. tak kolo vidím jako řešení pohybu a když jsem v cizím prostředí tak si mě hlídá a já jedu rekreačně takže žádné závody.
Omlouvám se , ale tento nápad v jeho realizovatelné podobě vidím na zlomenou klíční kost, dva festovní modré obloučky pod očima a jiné další labužnosti.
Jistě je to otázkou názoru, já si myslím, že zvíře je přece jen poněkud nevyzpytatelné a nelze vědět na jaký popud jak dalece zareaguje.
Sama jistě uznáte jak by se vám zamlouvalo běžet vedle kola, když v okolí by bylo spousta zajímavých vjemů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.