Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořízení psa proti vůli spolubydlícího

Od: alfonczo* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, manželka si pořídila bez mého souhlasu psa, přitom není shopna se o zvíře celodenně starat.

Bydlíme v paneláku a pes v její nepřítomnosti dělá v bytě škody, rozhryzává nábytek, koberce, hračky dětem atd.

Domluvy, aby se dal pes pryč se u manželky nemůžu domoci, proto hledám odpověď, jestli je nějaká možnost nechat psa odebrat, děkuji

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
A byt ma pronajaty kdo nebo komu patri? Nezavisle na tom si ale dovolim rict, ze jestli se nejste s vlastni zenou schopen domluvit ani na tomhle, tak se odstehujte. Beze srandy.

hodnocení

2x

@alfonczo - jestli je nějaká možnost nechat psa odebrat
Odebrat kým?

Buď se budete muset dohodnout, nebo se obrátit na soud

NOZ § 692 Rozhodování o záležitostech rodiny

(2) Nedohodnou-li se manželé o podstatné záležitosti rodiny, může soud na návrh jednoho z nich nahradit svým rozhodnutím souhlas druhého manžela, odmítá-li svůj souhlas v takové záležitosti rodinného života bez vážného důvodu a v rozporu se zájmem rodiny, anebo není-li schopen vůli projevit. Soud však vede manžele především k dohodě.

- a než proběhne, třeba se pes zklidní ;)

lidus*
hodnocení

1x

Dobrý den. Pokud jste jen spolubydlící, není vám nic do toho, koho si ubytuje druhý spolubydlící. Pokud jste manžel a ještě máte i děti vemte psa ven a doma se mu věnujte. Žádný náš pes byt neničil, hračky měl svoje.

hodnocení

0x

Pes byl pořízen v době manželství, patří do SJM. Půlka psa je vaše. Nic jiného, než že se domluvíte (bez krajních řešení) není.

hodnocení

0x
Jestli je pro Vás manželka pouhým spolubydlícím, tak bych to na nějakou domluvu moc neviděl. Děckám rozhryzané hračky nevadí? Možná by spíš zpracovaly matku...

joli
hodnocení

0x

Možná má pes špatnou výchovu. Potřebuje asi i také více pohybu, ne jenom vyvenčení. Pes bude utahaný a rád si zaleze do svého pelíšku. Manželka si pořídila psa a neví si s ním rady, asi uvažuje jako náctiletá, to vás tedy lituju.

vilik*
hodnocení

0x
Až přijde má spolubydlící domů, myslím tím tu paní, co mi vaří a pere, tak se jí zeptám *smich* *haha*

Aby vám nepřišla se psem *smich2*

vilik*
Doufám, že ne, my už jednoho spolubydlícího psa a několik desítek spolubydlících rybiček doma máme.
A k tomu si jeden náš společně pořízený mladý spolubydlící přeje pořídit nějakého spolubydlícího hlodavce.
Další spolubydlící pes se snad teď neobjeví *smich*

alfonczo*
hodnocení

Děkuji, za hodnotné odpovědi. Někteří z vás by si měli lépe přečíst předmět otázky, nenazval jsem spolubydlícím manželku ale sebe. Ano jsem asi pro ni jen spolubydlící,který vše doma platí a stará se o domácnost, o jednoleté dítě po celou dobu, kdy nejsem v práci. Manželka nadělala dluhy s jinými muži a vše co vydělává po brigádach při mateřské utrácí neznámo kde. Sám se kvůli tomu dostávám do dluhové pasti a nevidím řešení jak se osamostatnit z bytu pořízeného na hypotéku, o který nechci přijít, ale to už je jiná kapitola...

alfonczo*
hodnocení

Na těchto stránkách jsem se spíš měl zeptat, jaké granulky manželce pro pejska z kontokorentu nakoupit

vilik*
To ale v tom případě máte špatně otázku.
Tta by měla znít, proč mám byt a dítě se ženou, která udělala dluhy (kdy, před vámi?) s jinými muži a má vás na háku.
Řešení by se našlo, třeba zzúžením SJM před svatbou, hypotéka jen na vás (což asi stejně máte) nebo rozvod, pokud ty dluhy vznikly za trvání manželství.
Až místo psa najdete v bytě v ložnici cizího chlápka, troufám si tvrdit, že pak už vám pes bude putna.
re4zon
V tom pripade bych resil predevsim rychly rozvod a majetkove vyrovnani. Ze na tom zrovna nevydelate je jasne, ale hlavni je mit co nejdriv klid. Pes je drobnost, kterou navic nevyresite pokud bydlite v byte ktery je v sjm.
pb®

No jo, ale koho jste si vzal, toho máte. A jestli jste si s tím individuem ještě nasekal děti, tak potěš koště. My kupříkladu takové problémy nemáme. Aneb jak se říká, nejlepší co můžete udělat pro svoje děti je vybrat jim dobrou matku a tu milovat. Obráceně to platí stejně.

hbfd
Vilik: to je jedno, na koho je hypotéka. Vše, co na ní zaplatí za doby trvání manželství je napůl. Tudíž manželka má nárok na polovinu hodnoty zaplacené hypotéky.

hodnocení

0x

@alfonczo - Na těchto stránkách jsem se spíš měl zeptat, jaké granulky manželce pro pejska z kontokorentu nakoupit
Vaše první otázka zněla "jestli je nějaká možnost nechat psa odebrat" - ne, co s takovou manželkou.

Ovšem podle toho, co uvádíte, je pejsek váš nejmenší problém.

alfonczo*
hodnocení

Přidám ještě třešničku na dortu. To už je druhý pes, kterého pořídila proti mojí vůli, jednoho menšího už doma máme a nestará se o něj, že prý už ji nebaví, teď si pořídila velkého psa

lidus*

Nemáte to jednoduché, vyměnila bych manželku a psa si nechala. Stará se o dítě? Řešte to, problém pes je u vás podřadný.

vilik*
Takhle nějak si představuju duševní masochismus.
Bez urážky.

Tak si říkám, co asi paní tak dobře umí, že ji má tazatel pořád ještě doma *smich*

liska5

*smich2*. A žádost o rozvod by ji nevyléčila? Nejdřív ale do manželské /rodinné/ poradny, ať je vás na ni více.

hodnocení

0x

Manželce bych asi dala pár facek. Chudák pes, teda psi. Ti za nic nemůžou. Doufám, že to nakonec neodnesou oni a neskončí někde přivázaní u stromu. Tam bych přivázala tu nezodpovědnou ženskou. Ale žádnou rozumnou radu teda nemám, tak se omlouvám. Ale jen bych dodala, že ten pes bude ještě asi štěně. Proto kouše na co přijde. A to ho přejde časem, nebude to trvat dlouho. Já bych si asi nechala psy a vyhodila ji.

hodnocení

0x

Tak spolubydlící nebo manželka? *smich*

jbx
hodnocení

0x
A kdo je ten spolubydlící?

Tazatel se tak cítí - "nenazval jsem spolubydlícím manželku ale sebe".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]