Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže s náhubkem - vydřená místa na kůži

Od: aljosa11* odpovědí: 3 změna:

moji 2,5 leté pitbulce se po delším nošení kovového náhubku objevily pod očima asi v místech kde končí náhubek (kožený pásek) vydřená místa, samozřejmě že náhubek má volně jak je to možné, aby ho nesundala, ona ho totiž od začátku nechce nosit a dokáže dělat kotrmelce a válet se aby ho sundala. jedno místo měla i krvavé, to jsme s veterinářem ošetřili protože se domnívali že to má od klíštěte, ted se objevil flíček i na druhé straně tak se domnívám že to má od náhubku. poradte jak pomoci jestli někdo toto taky řešil, dnes jsem ji na ten řemínek přilepila filc ale zase mám obavu aby ji nedělalo zle to lepidlo. díky za radu. aljosa

doplněno 15.05.09 09:59:

díky za radu s tex. náhubkem to jsem vůbec netušila že něco takového existuje já už vyzkoušela kožený ale ten je nestabilní a ten bez problémů sundá a pokud přitáhnu tak ji škrtí bytˇje pružný ale po textilním kuknu a vyzkouším dle tvé rady, ten kovový je dílo, kromě toho že se nelíbí pejskovi tak já mám od ní nohy samou modřinu . tak dík ahojky

doplněno 15.05.09 13:40:

dívám na ty náhubky fi.trixi, máš na mysli ty nylonové, které doporučují i k veterináři? jiné jsem nenašla. díky za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yamona*
hodnocení

2x

Variantu bych viděla v látkovém náhubku, vyrábí jej např. firma Trixie, ve více velikostech a některé typy těchto náhubků jsou nahoře na čenichu spojeny suchým zipem. Mnoho psů to packou "rozepne" , ale tomu lze snadno předejít prošítím černou nití na pár místech. Jinak některým plemenům jsou příliš dlouhé - myšleno dopředu k čenichu, což je opět snadno upravitelné odstřižením a zapošitím. Takhle jsem si jej upravila pro svoji bullterierku a naprostá pohoda. Pes o košíku skoro neví, nikde nic netlačí, může v něm i pohodlně ležet - bez otlaků a dokonce se i trochu napít. Dovoluje malé nastevření tlamy. Výborně se udržuje praním, vejde se do kapsy, je do 100,- prostě nemá po příp. úpravě chybu.

doplněno 15.05.09 01:37:

Pokud budeš náhubek na délku čenichu zkracovat, pozor, aby to nebylo úzké přes tlamu příliš. ( Já to řešila tak, že jsem odstřihávala po tenkých proužcích a zkoušela možnou "rozteč tlamy" ).Předpokládám, že to nosí kvůli druhým psům. Větší možnost nastevření tlamajzny by u malých plemen mohlo být špatně.;)

kokolilinka*
hodnocení

0x

Dobrý den, já si myslím, že to může být z náhubku. Ale pro jistotu bych ji koupila nějaký nový náhubek. Katka

martina30*
hodnocení

0x

Také jsem pro jiný a lepší náhubek,ale čím lepší a kvalitnější tím větší cena.U tvého plemene to máš na celý život,tak se investice vyplatí.Držím palečky a hlavně dobře vyber.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]