Nejste přihlášen/a.
Mám zaběhlé akvárium osazené zákrutichami. 1 rok měly na listech černé nánosy, které nešly setřít. Zvýšil jsem teplotu vody, kytky se zlepšily ( špatné listy jsem vytrhal). Nyní se jim zalamují špičky a listy žloutnou. 1x za týden měním třetinu vody přidávám jedlou sodu. Chovám ancistrusy a tak si myslím jestli listy nepoškozují. Odkaluji zvonem a čistím i okolí rostlin. Co si o tom myslíte. Kde dělám chybu? Někde jsem četl, že je dobré přidávat tekutý uhlík. Přípravek se jmenuje flourisch excel. Máte s ním zkušenosti? Děkuji.
Valisnerie jsou poměrně nízké. Dříve jsem měl zarostlé celé akvarium, nyní se drží tak 10cm na de dnem. Myslíte, že to chce prodloužit dobu svícení a listy rostlin protrhávat? Děkuji.
Valisnérky jsou tak nenáročné, že je mohu pěstovat i já. Jediný problém jsem měla také s teplotou, ale hlavně se světlem. Potřebují ho trochu více. Jinak nemají téměř žádné speciální nároky. Ancistrusi mohou listy poškodit, ale ne nijak zásadně. Problém vidím možná v tom světle. Na speciální přípravky bych se vyprdla. M.
Mně třeba vůbec nešla při běžném komerčním osvětlení (15 W), po výměně za dvě trubice se doslova zbláznila. Teď testuji LED, stále blázní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.