Po dalších pár týdnech zjišťuju, že kočka pár klíšťat má, ale jsou mrtvá a suchá. Jestli je zabil obojek nebo je zakousla kočka při ošetřování kožichu, to neumím poznat.
psovi jsem koupila Scalibor, účinkoval perfektně než ho ztratil :D kočkám Beaphar, ale klíšťata nosí stále - no, ale je pravda, že máme obrovskou zahradu, spíš louku, a za plotem lesík :D jeden kočičák měl alergickou reakci, tak jsem šla znovu do zoo potřeb a paní mi nabízela sprej, který je prý pro psy i kočky - při více zvířatech prý se vyplatí - zkuste si zjistit víc info
Podle mě levnější alternativou k obojku Foresto je rozhodně blešák Scalibor. Používám ho na psa už pěknou řádku let a musím zaklepat, že vždycky účinkoval naprosto perfektně. Rozhodně ho doporučuji zakoupit, stojí nějak kolem 3-4 stovek, záleží jakého máte doma pejska. Ještě bych chtěla zmínit, že pokud máte pejska doma a sdílí domácnost i s kočkou, tak bych byla opatrná, a nebo koupila radši jiný obojek. Scalibor obsahuje látku, která je pro kočky toxická. Tudíž by neměla obojek začít lízat nebo tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.