Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Já na toto trpím posledních 5 let. Je to kousanec od infikovaného hmyzu. Oni udělají dírku, usrknou si krve a kolem té dírky přitom nanesou infikovaný "trus". A člověk, když ho to začne svědit, tak si tu infekci nanese do té ranky sám škrábáním. Já to vím už 5 let, a skoro vždycky se stihnu poškrábat, než mi to dojde. Jediná obrana je, před poškrábáním opatrně omýt (stačí mýdlovou vodou) dokola ranku, aby se dovnitř nic nedostalo. Když nejste u mýdla, stačí omýt slinami. Pak se nic neděje ani to nezčervená. Toto budete mít horké, tvrdé a nateklé (já toho mívám do hrsti). Chlaďte si to obklady s ledem. Často se uprostřed udělá puchýřek, a z něj vyteče čirá "tekutina". Pokud nevydržíte svědění, poškrábejte přes látku. K doktorovi nemusíte. Ale pokud jste si to nanesla do ranky všechno, může to začít tmavnout jako modřina, pak hojení trvá klidně 3 týdny. Při tmavnutí nebo zvýšené teplotě už se vyplatí ukázat to doktorovi. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.