Nejste přihlášen/a.
Mám čtyřletého kocoura, není to a nikdy nebyl žádnej extra mazlík ale má svoje zvyky jako každé zvíře. Od pátku máme doma štěně. Kocour to opravdu zřejmě velmi těžko nese. Je mi jasné že mu asi nevysvětlím slovy, že ho máme pořád rádi. Psa jsem pořídila kvůli dceři. Ale kočičák je velmi hrdý. Nejvíc mě děsí že skoro nežere. Když byl po gáblíku a já dělala s masem, snědl by klidně s chutí celej "řízek". Dnes jsem mu nechala kuřecí maso a od rána nebyl doma, a pak si vzal pár kousků a už nic nechtěl, ani smetanu. Prostě tvrdě protestuje a má opravdu vyčítavý a smutný pohled a moc se doma nezdrží, chce být venku i když už je zima, jakoby si připadal že už sem k nám nepatří.Přitom v tuto dobu bývá doma celý dny pěkně v teple rád. Chci se zeptat jestli má někdo podobnou zkušenost jak to třeba dlouho trvá, než si zvíře zvykne. Mám docela o něj strach.
Dobrý den Luciferka. Dost často musíme se postarat v rodině, o 3 kočky _ domácí. Jsou vykastrované, ale chodí si svobodně ven na zahradu, nebo mimo zahradu. Beru si sebou našeho psa i když se znají, tak se šarvátky ( neublíží si) střídají každý večer. Pes jde na zahradu a lehne si u vchodu, co mají kočky ven, kočky prskají, nechtějí jít ven, ani být doma. Třetí den, už si nikdo, nikoho nevšimne.
Štěně a kocour. Máte doma štěně, musíte se mu více věnovat, chodit s ním ven, mluvit na něj, dávat mu najíst, má svůj pelíšek. To vše, je pro kocoura nové, jeho místečko, nyní zabralo štěně. Chodí po celém bytě, nechává všude svůj pach, to vše je pro kocoura stresující, nové. Nechte mu čas, když přijde domů, dejte mu třeba masíčko, ale z ruky, sedněte si k němu, mluvte na něj. Není důležité, co sní doma, třeba si něco nalovil? Je důležité, aby měl kontakt s člověkem, jako předtím. Vše se srovná, jen to chce čas, nejen pro štěně, ale hlavně pro kocoura. Jen můj názor.
Díky, to dělám, hladím ho, lítám za ním s miskou jak střelená a podstrojuju lahůdky jen abych si ho udobřila. Měla jsem kdysi fenu vlčáka a přitoulalo se kotě, takže obrácená situace. Musím říct že pes toto snášel úplně v pohodě a snad že to byla mladá fenka, chovala se ke kotěti od začátku ochranitelsky. Ale tohle s tím kocourem, no - je to prostě chlap.
Dobrý den.
Kocour si zvykne, jen mu to bude chvilku trvat. Důležité je, aby měl ve své misce nachystané jídlo, jak je zvyklý.
My jsem měli jednoho dvouletého kocoura. Letos v létě jsme pořídili ještě jednoho. No a ten první nežral, nespal ve svém pelechu, asi týden se toulal. Nenechal se ani pohladit. No a za týden si zvykl, oba kocouři teď sdílí jeden pelech, jednu misku na žrádlo.
Na kočičích forech se při pořízení další kočky radí první hladit "domácího" a vůbec i nadále mu dát přednost, tak si to nějak přeberte Až když umřel mladší kocourek, tak se ukázalo, jak byl kvůli němu starší odtažitý. Takže mu to trucování vydrželo dva roky. Pro pohlazení si přišel jen když ten druhý nebyl doma...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.