Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s druhým kohoutem?

Od: samurraj® odpovědí: 15 změna:

Ahoj v chovu slepic se mi asi před necelým rokem narodila kuřata. Z osmi vajec nakonec kvočna dokázala odchovat 2 kuřata. Jedno odneslo káně a druhé, o kterém jsem byl přesvědčen, že bude slepička, byl kohout. Je krásný, kropenatý. Problém však je v tom, že v chovu již kohouta mám a i když ten starší toho mladšího jakžtakž toleruje, tak to není ideální. Starý třeba chce obskočit slepici a ten druhý na něj v tu chvíli okamžitě zaútočí a naopak. Co s tím? Neraďte mi ať mu useknu hlavu a uděláme polévku. Nerad beru život někomu živému, už jsem to párkrát udělal a moc dobře mi z toho není, takže jiný nápad?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

A nebo polívku toho staršího. Pokud z osmi vajec byla jen dvě kuřata, tak buď má těch slepic na sebe moc, nebo on asi za moc nestojí.

liska5

Nebo v prodejně krmiv dejte inzerát, že ho třeba vyměníte za slepičku.

hodnocení

0x

No - když ne polévka, tak co do nudlí? *smich*

Ne, omlouvám se - snad jedině jednoho z nich někomu darovat (a nestarat se, co s ním provede).

hodnocení

Rád bych ho daroval, ale sousedé okolo kohouta mají :(

nikl
hodnocení

0x

Potom už nezbývá nic, jen si nechat oba dva. Možná se spolu zkamarádí a o slepice se rozdělí. *smich*

Možná... jen aby mladý nedopadl jako v tom vtipu *smich*

samosato*
hodnocení

0x
Vemte si příklad z Járy Cimrmana, co udělal se svou slepicí Zorou.
doplněno 07.05.19 12:14:

CItuji: Hanžlová, chlapče, oškubat, uvařit, lepší kosuky sníme a horší bych pochoval.

hodnocení

Nevzpomínám si :)

hodnocení

0x
Vemte je k psychologové ať jim promluví do duše ne to byl vtip, moc s tím vymyslet nejde mám dva kohouty a 40 slepic v jednom velkém výběhu a toleruji se i když starší je prostě kapitán a mladej má respekt, ale nerezou se. Zkuste je nějak oddělit, aby na sebe viděli ale nemohli k sobě pokud to jde tak řešit.

Myslím,že to rozdělit tak,aby každý kohout měl svůj rajon.Plotem třeba,,nebo aby na sebe neviděli.Také bych ho nemohla zabít.Ani pro tento důvod ho někomu darovat,,,

lidus*
hodnocení

0x

Kohouty rozdám po vesnici, daruji Svazu chovatelů do tomboly, na dvoře mám dva a nikdo se tam nepere. Useknou hlavu a vykuchat problém nemám ale přátelé co mají jméno se nejí, pokud to uděla obdarovaný je mi to jedno.

hodnocení

Vidíte, ta tombola není špatný nápad. děkuji.

slepice
hodnocení

0x

Ve stáří bývají kohouti čím dál agresivnější. Nechte si v chovu mladého a co se starým? Je víc možností :

1. jeden inzerát s fotkou kohouta na ifaunu, bazoš, že darujete kohouta za odvoz - kafe - čokoládu. Do chovu hybridní drůbež (na množení) není vhodná.

2.Požádejte souseda, aby vám kohouta zabil a vaše paní si s ním v kuchyni poradí.

3. Pokud kohout má více jak dva roky, tak jej darujte pro psa na krmení.

hodnocení

Ten starší je cca roční ten mladší cca půlroční. Hybridní chov, to je právě to, čeho se trošku obávám.

hodnocení

0x

Sestra si nasadila pod kvočnu 15 vajec,13 kuřat se vylíhlo a bylo z toho 8 kohoutů,skončili v polévce-postupně protože bojují o slepice a rvali se jako ,,psi,,.2 kohouti to nikdy nedopadne dobře,polívka,prodej nebo darování,nechala bych jim toho mladšího. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]