Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma mi nechce dovolit křečka

Od: roza* odpovědí: 14 změna:
Ahoj všichni. Poslední dobou se mi začly líbit křečci. Tak jsem se zeptala mámy jestli jednoho můžu domů, ale mamka řekla ne. Ale když byla moje mamka malá taky měla křečka. A mě ho teď nechce dovolit, protože prý smrdí. Já bych ho měla ve svém pokoji ale pořád ho nechce. Mám jenom andulku kterou mi před tím taky nechtěla dovolit. Poradí mi prosím někdo jak jí přemluvit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Asi to u mamky neprojde. Nezbývá než její odmítavý postoj respektovat. Až budeš bydlet ve svém bytě, můžeš si pořídit zvířátko, které budeš chtít. :)

lidus*
hodnocení

2x

Křeček je to nejmenší zlo ale v noci ožívá, náš jezdil jako šílený na kolotoči a i když mě kolotoč celkem bezhlučný, budil nás. Cítit v bytě je každé zvíře ale když použiješ kvalitní stelivo a budeš poctivě uklízet, není to tak hrozné. Pozor kouše. Andulka myslím dělá větší nepořádek, loupe proso a slupky háže z klece a když je jako naše, zvyklá na volno, vykálí se kdekoli. Mamince se nedivím, je to zbytečná starost.

lidus*

Ajo, moje zkušenost je jiná, křeček poctivě chodil do jednoho rohu a jinde měl čistov v tom rohu měl noviny a na nich stelivo, hobliny a peletky, při úklidu se vytáhly noviny a nemusela se čisti pokaždé celá klec. Morčata mají bobky všude.

mickys
hodnocení

1x

Máma jako dítě křečka měla, ale protože smrděl, tak po těchto zkušenostech ho již do svého bytu nechce. Takže se ti nejspíše nepodaří jí přemluvit. Když tebe se něco nezamlouvá, také si určitě stojíš za svým názorem.

hodnocení

1x

křeček je takové zvířátko trochu na nic jediné co je že chce zdrhnout a když se mu to povede tak rozkouše kde co (miluju zvířátkja ale zkušenostiu z dětství s křečky mam tyto :) lepší je morče,králik(znam lidiu co s nim i spí a chodí kálit na jedno místo) ,ježek ale s tim si můžeš hrát jen večer -potkan je nej ale to musíš mít dva a ty fakt smrdí,takže -promyslet jaké zvířátko popravdu chceš a pak mamince slíbit že mu budeš opravdu pravidelně uklízet ,aby nesmrdělo ,maminka by měla pochopit že mít zvířátko je pro dítě plus ,učí se na tom mnoho věcí ...držim moc pěsti ,já dceři koupila i koně -začali jsme morčaty :D

@ivy5 - znam lidiu co s nim i spí a chodí kálit na jedno místo
Fakt? *smich2*

hodnocení

0x
Křeček nijak extra nesmrdí, dokonce bych spíše řekl, že je to z mnoha zvířátek ta lepší varianta.
Pokud se mění přiměřeně často podestýlka, je to bezproblémové zvířátko.
olinl

..nevím jak Martine tobě, ale měli jsme páreček křečků a zrovna nevoní i když jim vyměníš dvakrát denně podestýlku. Hrozná Sisyfovská práce a plná popelnice.

Pro roza- tvojí mamině se nedivím, protože ty se o ty křečky starat dlouho nebudeš a osobně chov zvířat považuji svým způsobem za týrání zvířat. Až budeš starší, třeba pochopíš ..(i mámu).

hodnocení

0x

Mamince možná křeček doopravdy "smrdí" - každý jsme citlivější na něco jiného. Nebo nechce další zvíře do bytu - kdo se stará o andulku? ;)

gvdf
hodnocení

0x
U nás křeček taky vždycky smrdel, navíc ve dne spí a v noci dělá silenej! kravál, takže nakonec putoval do předsíně. Taky bych už křečka nechtěla. Jsou lepší zvířata.

72mona
hodnocení

0x

Ono se to nezdá, ale takový křeček stojí celkem dost peněz. Nejvyšší náklady jsou pořizovací, později nejvíce utratíte právě na stelivu - aby nesmrdělo.

Zkusit ji přemluvit k tomu, že křeček bude za odměnu. Třeba za dobré známky, větší pomoc doma, ... Ale opravdu až za tu odměnu, nejdřív musí mamka vidět výsledek, ne jen sliby... M.

hodnocení

0x

Když m u budeš poctivě poklízet, nesmrdí. Ale lepší je morče, naučí se chodit na stejné místo a je chytřejší.

hodnocení

0x

A ještě chytřejší je potkan a navíc se dá dobře ochočit,synovec měl v dětství a mazlila se s ním celá rodina.Má krásná očka ale dožil se jen 3 let.Všem takovým zvířátkům musíš příbytek denně čistit a pak nesmrdí.

sykorkaaa
hodnocení

0x

z křečků je nejlepší křeček zlatý, my ho pouštěli na procházky po pokoji :) když se mu věnuješ přes den, tak samozřejmě nespí, a když se mu často mění podestýlka tak nesmrdí - najdi si na internetu informace o tom, jak se o něj starat a překvap maminku tím, co o něm všechno víš :) a hlavně si rozmysli, jestli dokážeš splnit slib, že se o něj budeš starat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]