Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte druh čolka?

Od: hudicova odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, ve sklepě jsem vymetla toto zvířátko, je to čolek obecný? Zase jsem ho tam vrátila a někam si zalezl, ptám se jen ze zvědavosti :) Měl žlutooranžové bříško a velikost cca 5cm i s ocáskem, takže malinký...
Poznáte druh čolka?
Poznáte druh čolka? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

zkuste pohledat foto čolek obecný a čolek horský. Ale myslím si, že ať je to čolek nebo ne, měla byste ho zkusit odchytit a pustit ven.

hudicova
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď. Hledala jsem, ale jako laik to nedokážu rozeznat. Když ho opět najdu, odneseme ho na vhodnější místo...

liska5
hodnocení

2x

Ten je krásnej! Nejvíc je podobný na čolka horského. Přes zimu bývají zalezlí, ale teď by měl někam k čistému potůčku, aby si našel frajerku.

hudicova
hodnocení

Děkuji, provedeme :)

martinjonas
hodnocení

0x

Dobrý den,

jednoznačne samice čolka obecného, na zimu vyhledávají úkryt, část života tráví mimo vodu na souši ve vlhkém prostředí. Jestli se jedná sklep, odkud se nemůže dostat tak odnést. Někde v okolí by se mělo nacházet vhodné stanoviště.

Měla by tam být vysoká tráva, úkryty, prostě trochu neudržované vlhké plochy. Vzhledem k tomu, že je od jara do podzimu vázán na vodu, tak ho dát do vody, která někde v okolí asi je. Nepřenášet nikam daleko. Ve vodě by se neměly nacházet ryby. Jestli, pro ně chcete něco udělat, tak jezírko bez ryb a chemie. Ryby ho nesežerou ( pokud nejsou dravé) , spolehlievě sežerou jeho larvy, čímž zabrání obnově populace, a čolci časem zmizí.

Kdyby jste chtěli ještě info, dejte vědět. Přeji hezký den.

Chráněný druh. Kdysi běžný, teď začíná pomalu mizet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]