Nejste přihlášen/a.
Moc prosím o radu, o jaký hmyz se jedná. Stavíme dům a našel jsem jich několik uvnitř a mám strach, aby se nejednalo o nějaký dřevokazný hmyz, Vypadá hodně podobně jako různé druhy dřevokazného hmyzu, ale příjde mi, že se vždy v něčem líší, nicméně se může jednat o nějaký poddruh anebo taky o něco úplně jiného, ale potřeboval bych mít jistotu. Dům je otevřený, takže tam může vletět kdeco. Děkuji moc
Dobrý den, můj tip je lalokonosec rýhovaný (porovnejte obrázek v odkazu s originálem v domě). Zdravím!
Děkuji za odpovědi, no díval jsem se na toho potemníka a potemník brazilský je tomu opravdu velice podobný (asi nejvíce ze všech), jen je pravda, že ten "můj" brouk má trošku delší nožky (a má je chlupaté) i tykadla, nicméně předpokládám, že všichni jedinci nemusí vypadat stejně. Jinak stropy a střecha je hotová již od podzimu, a i když bylo vše z pily impregnovávno, tak stropy jsem impregnoval znovu, ale krov jsem ještě nestihnul znovu impregnovat. No víte, je tam dřeva jako hrom, kdyby se do toho něco pustilo, tak by to byla pohroma, tak z toho mám strach
Jasný kvapník, máme je doma taky. Kvapník plstnatý přesněji. Nebrat do ruky, dokáže vylučovat kapičku jedu. Jediné plus na nich vidím to, že když na rovné ploše upadne na záda, nedokáže se otočit. Tak to ráno posbírám a vyhazuju oknem
S kvapníkem Harpalus by se dalo souhlasit ale s plstnatým určitě nikoliv. Harpalus rufipes má oranžový stehna a tady po "vylepšení" fota ani náznakem oranž nevidím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.