Žádné lysinky nevidím. Nad očima rostou kočkám chlupy trochu jinak, jakoby kolmo ke kůži a když se sejde vhodná barva a typ srsti, může kůže prosvítat. Nejčastěji si toho člověk všimne asi u černých koček, ale o žádnou vadu nebo nemoc nejde.
Přesně tak, je to normální. Ještě jsem neviděla kočku bez těch prosvítajících míst. (Možná takovou, která nepřijde blíž a člověk jí nehladí po hlavičce )
Ale tuhle mě vyjukal nějaký veterinář, prý "ty lysiny kolem očí má normálně?"
Možná byla déle na sluníčku - a kůže, která je u bílé kočky hodně světlá, trochu zrůžověla (takže prosvítá).
72mona
Sluníčko to být nemuselo, ale teplota s tím souviset bude. Naší apricot zbarvené číče vždy zarůžověly ouška, když jí bylo teplo, u bílých to bývá ještě víc patrné.
Na fotce vidím zdravou, správně osrstěnou kočku M.
Mám britského modrého a taky má řidší srst mezi uchem a okem. Je mu 5 let a vet nikdy nic neříká, že by snad měl něco špatně. Asi dospívá a trochu se mění fyziognomie zvířete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.