Nejste přihlášen/a.
8x
K vetovi bych šla dříve a né za měsíc,když nemohla na nohy mojí mamky 10-leta yorkšírka,byl to zánět ledvin ale může to být cokoliv,jedině veterinář určí co to je za problém.
Na veterinu jdeme za měsíc, na očkování, tak se samozřejmě zeptám co s tím. Psa jsme měli vždy zdravého (kromě jednoho úrazu v mládí), veterinář kromě očkování nebyl nikdy potřeba, očkovali jsme mezi dveřmi a zase domů...Prostě vesnický pes, kříženec
. Takže předpokládám, že ten současný stav je způsoben stářím a nemyslím si, že mi na veterině poradí něco převratného (ze zkušenosti - rodiče měli služební NO, pak vážné problémy také se zadníma nohama + stáří a vet doporučil uspat). Trochu se toho bojím, zatím je nějaký rok čas, ale vidím, že se to pomalu zhoršuje...tak jen hledám způsoby, jak našemu psovi ulehčit - o tom byl můj dotaz (měkčí pelech, doplňky, zvednutá miska apod.?).
2x
Muze to byt problem s pateri, stejne jako u starych lidí, zablokovana plotenka, skriply nerv. Pomoct muze masaz Dornovou metodou (jedna masaz udela divy), dobre pracuje se zablokovanymi nervy.
Pridejte mu do zradla vit B ci jiny preparat na podporu nervoveho systemu. Vhodnejsi je prirodni (zpracovany mikroorganismy) napr. pangamin, kvasnice nez umely.
2x
Sama říkáte, že už má věk. Každý chovatel musí vědět, že pravděpodobně bude muset rozhodnou, že je to těžké vím, s naší šeltií jsme byli na uspání 3x a vždy šel zase domů, že to ještě zkusíme. Měl nádor na hrtanu už nemohl téměř žrát, dusil se, jednoho dne už to bylo trápení psa i nás a prostě k tomu dojít muselo. Je to víc jak 10 let a smutno je nám stále.
0x
Dobrý den,
náš perský 12-ti letý kocour měl taky problém se zadníma nohama. Osobně si myslím, že měl lehkou mrtvičku. Vet mu pár dní píchal nějaké injekce a já jsem mu opatrně prsty masírovala páteř. Od hlavy, přes krk, mezi lopatkama, trup, bederní páteř až do kořenu ocasu. Krouživými pohyby, napřed s menším tlakem, jak se pak zlepšoval, tak jsem postupně přidávala na síle. Líbilo se mu to a mám dojem, že mu to moje masírování každý večer (na mě a na mojí peřině) až do usnutí pomohlo víc, než ty injekce. Už zase pěkně běhá a skáče do oken - bydlíme v přízemí. K čelnímu oknu jsme mu dali lavičku, co manžel vyrobil, s celou rovnou sedací plochou, aby se měl jak odrazit a aby to neměl tak moc vysoko a na parapet jsem nalepila jednobarevný koberec, aby se mohl zaseknout drápky, na plech to nejde. Na dvoře, před kuchňským oknem jsme to vyřešili podobně - lavičkami a stolem, v kuchyni u okna máme také stůl a u něj židle, takže to má celkem pohodlné.
Náš bernský pes Fido má taky problémy se zadníma nohama. Je totiž epileptik a než jsme s vetem vychytali medikaci a léky začaly řádně účinkovat, míval každý měsíc záchvaty. Při těch, jak cukal s nohama, tak si je zřejmě namohl a možná se i někdy o něco uhodil i když jsme se snažili všechno okolo něho uklidit. Bere každý večer půl tabletky dost silného léku a je víc jak rok bez záchvatu. Ale ty zadní nohy má nějaké slabší. Jsou mu tři roky a kdo to neví, tak by na něm nepoznal žádnou nemoc. Každý den jsme s ním venku a běhá jako rychlík. Jsme už v předčasném důchodu. Ale taky masíruju jeho páteř. Ne tak pravidelně a ne tak každý den, jak jsem masírovala toho kocoura, ale taky s větší silou s větším nasazením. Domnívám se, že mu to pomáhá. Taky od hlavy, krk, mezi lopatkama, trup, bederní páteřaž na kořen ocasu. Snažím se podobně, jak postupují maséři lidí, když k nim jdu na masáž.
Ale potřebovala bych poradit se slepičkami. Slíbila jsem vnukovi kuřátka a pořád se nám to nedaří. Slepičky máme triangl dominant a hnědou dominant a kohouta vlašku, Kohout je krásný, zdatný, řve na celou ves a vajíčka se mi jeví oplodněná. Ale žádná slepice nekvoká. Nevíte, co se dělá se slepicemi, aby kvokaly a měly kuřátka? Poraďte, prosím.

I já používám masáže u pejska a věřím, že díky tomu jsme bez mediace (záda). ![]()
No, s těmi slepicemi... Určitě má někdo "zaručený" recept, jak rozkvokat slepici, ale spíš bych doporučila poptat se sousedů. Ti zas budou mít opačný problém - kvočnu, kterou nevyužijí. Dejte vejce k náhradní matce a vyřešeno
U nás to tak fungovalo. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.