Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepičí vejce

Od: hedvika10 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, slepice dostávají vitamíny i skořápky, přesto vajíčka nemají skořápky nebo jen hodně slaba. Poradí někdo čím to může být?
Slepičí vejce

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tohle je zapeklitý problém. Sama po tom pátrám všude možně a žádné rady zatím nepomohly. Přesně takové vajíčka začala snášet jedna z mých 4 slepiček. Vím která to je. A všechny slepice zobou jedno a to samé. Také jsem koupila vitamíny a dávám samozřejmě skořápky. Mají je tam skoro pořád a kolikrát je ani nesezobou. Slepičky mám rok a ty 3 snášejí každý den a vajíčka už mají pěkně velká. Ale ta jedna napřed začala snášet přesně taková vajíčka jako Vám, pak na pár dní vysadila úplně, pak sem a tam jsem nacházela jen čím dál menší "vajíčka" v kůži a nakonec přestala snášet úplně. Vypadá velmi zdravě a je z nich nejtěžší. Určitě má něco s těmi vejcovody a bude dobrá asi už jen na polévku. Jenomže já ji zabít nedokážu, je mi jí líto. Tak ji holt krmím a krmím .

72mona
hodnocení

0x

Docela často se to tu řeší, ale bohužel bez výsledku :(

Jestli už ty pipky nejsou nějaké moc přešlechtěné... M.

houbes*
hodnocení

0x
Je to nedostatkem vápníku. Můj otec jim házel starou opadanou omítku. Skořápky měli jako beton.

A kde ji mám vzít? To je hrůza. Já bych jim leda mohla otloukat tu mou mozaiku a to by jim asi nechutnalo. :-DTakže skořápky teda nestačí. Ještě abych sháněla omítku. A proč teda ty ostatní 3 slepičky mají vejce normální?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]