Dobrý den 4 dny zpátky jsme si koupili čistokrevného NO.. fenu.. už ji je skoro 8 týdnu a já jsem jediná která se o ji neustále starám. Jde o to ze kouše celou zahradu.. všechno vyhrabává a ničí a kouše.. ano počítala jsem s takovýma ztrátama ale trávim s ni dost času a snažím se ji zabavit hračkami.. jenže ji hračky absolutně vůbec nezajímají.. ani trhaci hračky tzv pretahovačky, pískací hračky, míče, kost, plyšáka, proste nic Věci které ji zajímají jsou klasika boty a okusovani nohou, stromu, zaseniček.. zkratka ji nejde prelakat na hračky A jedna další věc co ji baví jsou provázky.. jenže nechci si s ni hrát s provazkama protože potom bude těžší chodit s ni na vodítku On ani samotný povel fuj nějak nefunguje.. všude je sice napsáno jak je užitečný a ze se musí jako první učit ale jak? Ano když děla něco špatně tak řeknu důrazně fuj ale ona to má na párku.. nebo řeknu fuj a odstrčím ji.. napadly mě noviny.. říct vždy fuj a plesknout novinami aby se nebyla lidské ruky.. ale nechci používat takové techniky a bojím se ze by mě potom štěňátko nemělo rádo
8 tydenni stene rozhodne nic neucte a uz vubec ne novinami. Kojence taky nebudete placat kdyz vezme neco do ruky. Zkuste ji az bude zas neco kousat ji prelakat na klacek. Nasbirejte jich nekde hromadu a nechte ji je po zahrade, psi je maji nejradeji. Ale jestli ji bavi hrabat tak stejne vsechno znici, to je normalni. Co chcete mit neznicene musite oplotit. Fuj se uci tak ze ji to reknete kdyz dela co nema a kdyz zareaguje (treba i jen otoci hlavu) tak ji hodne pochvalite, musite jasat jak magor. Ale kdyz reagovat nebude, nechte ji byt nebo ji odneste o kus dal a zkuste ji utikat, zapomene co delala.
kata123
Děkuju moc.. sice si to teda nosí do sklepa nebo právě do těch záhonků ale aspoň nějaké zabavení
Buď psa nebo zahradu. Oboje je celkem nemožné. Dvakrát zkušenost se štěnětem NO a pokaždé likvidace všeho dostupného. Zhruba ve dvou letech ho to přejde a pak můžete začít budovat zahradu znovu. Nejlepší hračkou pro psa je to, co si najde sám a ne , co mu dáte, nějaká únava z procházek nefunguje taky. Co nechcete zničit, tak znemožněte přístup. Nic jiného nepomůže.
Ano, ano. Tohle znám velmi dobře. Mohl mne z toho trefit šlak. Nepotěším Vás, protože to musíte vydržet. Nic jiného nezabere. Je to jako s dítětem. Ale zcela určitě to přejde. Už si nepamatuji jak dlouho to trvalo u mne, ale najednou byl konec a byl klid. Prostě musíte všechno to, o co nechcete přijít nějak uklidit, aby se k tomu štěně nedostalo. Také mám zahradu, ale nejvíc škody mi udělala vevnitř. Orvala i tapety, uměla si otevřít zašupovací dvířka od skříněk a všechno z nich vytahala a rozervala na hromadu, než jsem se vrátila z nákupu. Byla to jedna hrůza. Vydržte! Nic jiného asi nepomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.